Hogeschool van Amsterdam

Toegepaste Psychologie

Start studiejaar

Vanwege de coronamaatregelen gaat de start van jouw opleiding in september er anders uitzien dan eerdere jaren. Hier vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Check je persoonlijke inschrijfchecklist.

Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA e-mailadres, weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige inschrijfverzoeken in via Studielink.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Log in met je HvA-ID en vind je rooster, info over je vakken, cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding met praktische informatie over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding.
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

De studiegids is vanaf begin juli beschikbaar. In de studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

De boekenlijst is vanaf 1 juli beschikbaar via de website van Athenaeum Boekhandel.

Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software. Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart voor 9 augustus aanvraagt, ontvang je deze in de week van 18-22 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan tussen 9 augustus en 13 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar ligt deze voor je klaar bij een servicebalie. De locatie van jouw servicebalie vind je in de A-Z-lijst onder Servicepunten en Klantenservicebalies.

In verband met mogelijke aanpassingen van de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om voor een heel studiejaar duidelijkheid te geven over de organisatie van ons onderwijs. Online onderwijs op afstand vormt de basis. Dit wordt ondersteund door lessen op locatie in vaste stamgroepen van 10-12 studenten. Wij starten in het eerste onderwijsblok met 1x in de week een dagdeel online onderwijs en 1x in de week een dagdeel fysiek onderwijs. Dit wordt aangevuld met digitaal onderwijs en diverse studieopdrachten die je tijd- en plaats onafhankelijk zelfstandig kunt volgen. Het rooster is beschikbaar vanaf 20 juli. Verzoeken om bij elkaar in de groep te komen, worden niet in behandeling genomen. Vanaf het moment dat de groepsindeling bekend is, kun je ook je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

Heb je voor 20 juli een bewijs van inschrijving ontvangen dan ontvang je uiterlijk 23 juli een mail met je stamgroep. De volgende update zal gedaan worden op 17 augustus en vervolgens wekelijks. Verzoeken om bij elkaar in de groep te komen worden niet in behandeling genomen.

Wanneer versoepeling van de maatregelen dat mogelijk maakt, zal het aandeel fysiek onderwijs worden uitgebreid en zullen stamgroepen worden samengevoegd tot 1 Leergemeenschap.

De lessen starten op maandag 7 september. De introductie vindt plaats in de week van 24 augustus t/m 28 augustus. In de Jaarplanning kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer er lesvrije weken zijn.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Je eerste dagen bij de HvA

De HvA Introductieweek is dé introductie voor eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam. In deze week maak je kennis met de HvA, met je medestudenten en het studentenleven in Amsterdam!

Meer informatie over deze activiteiten kun je (binnenkort) vinden op de HvA introductiepagina.

Eerste lesweek

Na het programma van de HvA-introweek, gaat de officiële eerste lesweek van start op maandag 7 september. Tijdens de eerste Gouden Weken van de opleiding maak je op een leuke manier kennis met je medestudenten in jouw leergemeenschap, de HvA-gebouwen en de stad waar je waarschijnlijk de komende jaren veel tijd zult doorbrengen. (Het programma zal waarschijnlijk wat aangepast moeten worden omdat we nu nog niet weten wat de mogelijkheden zijn volgens de richtlijnen van het RIVM en het CvB van de HvA). Daarnaast leer je de docenten kennen waar je het hele jaar mee samenwerkt. Verder kom je alles te weten over wat de opleiding Toegepaste Psychologie te bieden heeft, zoals de verschillende commissies waar je aan kunt deelnemen, extra studieprogramma’s die je kunt volgen, de studievereniging waar je tijdens de HvA-introweek ook al kennis mee kunt maken, en waar je allemaal terecht kunt voor ondersteuning tijdens de studie.

Als student van de HvA kun je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

Contact, social media en locatie

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • WhatsApp: 06 2853 3546
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de social media:

Locatie

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 2 juli 2020