Hogeschool van Amsterdam

Toegepaste Psychologie

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Log in met je HvA-ID en vind je rooster, info over je vakken, cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding met praktische informatie over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

De boekenlijst is vanaf 10 juli 2019 beschikbaar via de website van Athenaeum Boekhandel

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Via SURFspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smart phones.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart voor 9 augustus aanvraagt, ontvang je deze in de week van 18-22 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan tussen 9 augustus en 13 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie. De locatie van jouw servicebalie vind je in de A-Z-lijst onder ‘Servicepunten en klantenbalies’.

Als je voor 13 juli een bewijs van inschrijving hebt ontvangen, dan ontvang je op 15 juli een e-mail met je groepsindeling en kun je het rooster bekijken. Er wordt een nieuwe update gedaan op maandag 19 augustus en vervolgens wekelijks. Verzoeken om bij elkaar in de groep te komen, worden niet in behandeling genomen. Vanaf het moment dat de groepsindeling bekend is, kun je ook je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 2 september. De introductie vindt plaats in de week van 26 augustus t/m 30 augustus. In de Jaarplanning kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer er lesvrije weken zijn.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding. Hier vind je alle studentendecanen per opleiding.

Je eerste dagen bij de HvA

De HvA Introductieweek is dé introductie voor eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam. In deze week maak je kennis met de HvA, met je medestudenten en het studentenleven in Amsterdam!

Meer informatie over deze activiteiten kun je (binnenkort) vinden op de HvA introductiepagina.

Het Introductieprogramma van Toegepaste Psychologie gaat van start met een tweedaags introductiekamp op het waddeneiland Texel!

Gedurende deze twee dagen maak je kennis met je eerstejaars medestudenten en worden er verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Let op: wegens grote interesse en een beperkt aantal plekken ben je op dit moment helaas (nog) niet verzekerd van deelname aan het Introductiekamp op 25 en 26 augustus. Hierdoor moeten we je voor nu op een wachtlijst plaatsen.

Het doel van de introductie is het plezierig starten met je nieuwe studiejaar en veel mensen leren kennen. Het is de manier om studenten uit jouw -en andere leergemeenschappen te ontmoeten. Bovendien leer je er ook ouderejaarsstudenten, het bestuur van onze studievereniging Cortex en een aantal docenten kennen die je op het kamp begeleiden. Met dit kamp kun je het nieuwe studiejaar in ieder geval knallend beginnen! Want studeren is meer dan alleen in de boeken zitten! ;)

Kosten introductieweekend

Voor het Introductieweekend op Texel vragen we een eigen bijdrage van €100,-. Dit is inclusief één overnachting met ontbijt, bootvervoer van en naar Texel, begeleiding, avondeten en leuke activiteiten. Door jezelf aan te melden, ga je akkoord met de betaling van dit bedrag. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor het weekend (ongeveer 100 plekken).

Meer informatie Introductieweekend

Als je je hebt aangemeld, ontvang je uiterlijk 22 augustus een informatiemail met daarin belangrijke informatie over het weekend. Je leest dan waar en hoe laat we verzamelen op zondag 25 augustus en je ontvangt een paklijst met wat je moet meenemen (bijvoorbeeld kleding voor verschillende weersomstandigheden). We overnachten in een hostel, dus je hoeft niet je hele kampeeruitrusting mee te slepen;)

Studievereniging Cortex

Het introductiekamp wordt mede georganiseerd door Cortex, de studievereniging van Toegepaste Psychologie. Tijdens het kamp is het mogelijk om lid te worden van Cortex, wat je toegang geeft tot interessante lezingen, reisjes en gezellige borrels.

Eerste lesweek

Na het Introductieweekend en de HvA-introweek gaat de officiële eerste lesweek van start op maandag 2 september. In deze week ga je kennis maken met je docenten en medestudenten in jouw leergemeenschap en kom je alles te weten over wat de opleiding Toegepaste Psychologie te bieden heeft.

Vragen

Heb je een vraag over het introductieprogramma of een algemene vraag over de opleiding, stuur dan een mail naar info-tp@hva.nl.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Contact, social media en locatie

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 2115 5262
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de social media:

Locatie

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 20 augustus 2019