Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

Toegepaste Psychologie

Toegepaste Psychologie heeft een numerus fixus: een beperkt aantal opleidingsplaatsen (390 plaatsen), omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats.

Voor studiejaar 2019-2020 is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. De inschrijfdeadline was 15 januari. 

Kans op plaatsing

Voor studiejaar 2019-2020 zijn er 894 inschrijvingen. Hiervan kunnen 390 studenten starten met de opleiding. Op 15 april heb je een rangnummer gekregen tussen 1 en 894.

Rangnummer tussen 1 en 390

Dan heb je inmiddels een plaats aangeboden gekregen. Deze plaats moet je binnen 2 weken accepteren. Doe je dat niet, dan gaat je plaats naar de volgende op de lijst.

Rangnummer boven 390

Niet iedereen accepteert de aangeboden plaats; het is mogelijk dat jouw nummer aan de beurt komt. Dat kan al vrij snel na 1 mei als je een nummer vlak boven 390 hebt. Heb je een hoog nummer, dan moet je langer geduld hebben.

Check jouw kans op plaatsing

Op deze pagina zie je wekelijks op woensdag welk rangnummer als laatste een plaats aangeboden heeft gekregen. Check deze pagina dus regelmatig, vooral na de uitslag van de eindexamens. Dan komen er namelijk plaatsen vrij omdat kandidaten gezakt zijn. Het overzicht wordt elke woensdag bijgewerkt. Op 15 augustus wordt de laatste plaats aangeboden en weet je dus definitief of je hierbij zit.

Op 15 augustus is er een plaats aangeboden aan rangnummer 573.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 19 augustus 2019