Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

Toegepaste Psychologie

Toegepaste Psychologie heeft een numerus fixus: een beperkt aantal opleidingsplaatsen (420 plaatsen), omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats.

Op deze pagina:

Selectie 2021-2022

Voor studiejaar 2021-2022 is het helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven. De inschrijfdeadline was 15 januari.

Selectiecriteria

Het gemiddelde cijfer dat je haalt voor de opdrachten bepaalt je plaats op de ranglijst. Hoe groot je kans op plaatsing is, hangt uiteindelijk af van het beschikbaar aantal plaatsen en het aantal studenten dat heeft deelgenomen aan de selectie.

Uitslag selectie en kans op plaatsing

Voor studiejaar 2021-2022 zijn er 1110 aanmeldingen. Hiervan kunnen 420 studenten starten met de opleiding. Op 15 april heb je een rangnummer gekregen tussen 1 en 1110.

Rangnummer tussen 1 en 420

Dan heb je inmiddels een plaats aangeboden gekregen. Deze plaats moet je binnen 2 weken accepteren. Doe je dat niet, dan gaat je plaats naar de volgende op de lijst.

Rangnummer boven 420

Niet iedereen accepteert de aangeboden plaats; het is mogelijk dat jouw nummer aan de beurt komt. Dat kan al vrij snel na 1 mei als je een nummer vlak boven 420 hebt. Heb je een hoog nummer, dan moet je langer geduld hebben.

Check jouw kans op plaatsing

Vanaf 1 mei zie je op deze pagina wekelijks welk rangnummer als laatste een plaats aangeboden heeft gekregen. Check deze pagina dus regelmatig, vooral na de uitslag van de eindexamens. Dan komen er namelijk plaatsen vrij omdat kandidaten gezakt zijn. Het overzicht wordt elke woensdag bijgewerkt. Op 15 augustus wordt de laatste plaats aangeboden en weet je dus definitief of je hierbij zit.

  • Op 28 juli is een plaats aangeboden aan rangnummer 578.

Disclaimer: Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

Deze opleiding is bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) bekend onder code 34507. De officiële naam van deze opleiding waaronder deze bekend is bij DUO is Toegepaste Psychologie, de zogeheten CROHO-naam.

Meer informatie over de CROHO-benamingen en de accreditatie van de opleiding kun je terugvinden op de website van de NVAO (de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 29 juli 2021