Hogeschool van Amsterdam

Toegepaste Psychologie

Bachelor, deeltijd

De deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie richt zich specifiek op de werkende professional die minimaal vijf jaar relevante werkervaring heeft en werkzaamheden uitvoert op hbo-niveau. Je wilt je kennis en vaardigheden verdiepen en verzilveren met een hbo-diploma.

Ben je nieuwsgierig naar het gedrag, de gedachten en gevoelens van mensen? Houd je van de dynamiek van een multiculturele samenleving? Heb je interesse in het effect dat het leven in de stad heeft op het gedrag van mensen? Kom dan Toegepaste Psychologie studeren aan de Hogeschool van Amsterdam.

Tijdens de opleiding Toegepaste Psychologie leer je het gedrag van mensen begrijpen en beïnvloeden. Het grootstedelijke karakter van Amsterdam is zoveel mogelijk verwerkt in de lesstof. Hierdoor speel je als toegepast psycholoog in op psychologische vraagstukken die relevant zijn in de stad.

In het eerste jaar volg je vier modules: Adviseren, Voorlichten, Coachen en Begeleiden, en Trainen. In deze modules werk je aan vraagstukken die zoveel mogelijk verbonden zijn met je eigen beroepspraktijk of de praktijk van de toegepast psycholoog en bedenk je interventies waarmee je het gedrag van mensen kunt beïnvloeden. Je werkt hierin samen met medestudenten, docenten en experts uit de beroepspraktijk. In de modules leer je recente psychologische theorieën en belangrijke vaardigheden. Daarnaast is er veel aandacht voor het opzetten en uitvoeren van gedegen onderzoek. Het onderwijsprogramma sluit bij voorkeur aan op je eigen werkervaring. Je legt zoveel mogelijk de verbinding met je eigen werkomgeving.

Meer over het studieprogramma

Een afgestudeerd toegepast psycholoog draagt bij aan individuele en maatschappelijke oplossingen. Na je afstuderen kun je aan de slag in verschillende functies.

Bekijk beroepen en werkvelden

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Als je niet in het bezit bent van een van deze diploma’s dan kun je deelnemen aan de 21+ toets. Als je een havo- of vwo-diploma hebt, gelden vooropleidingseisen op basis van je profiel of vakkenpakket. Daarnaast worden er eisen gesteld aan je werkervaring en aan je werkplek.

Meer over toelatingseisen

Schrijf je bij voorkeur voor 1 mei 2020, maar uiterlijk op 31 augustus 2020 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een studiekeuzecheck en een verplicht toelatingsgesprek.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht