Hogeschool van Amsterdam

Toegepaste Psychologie

Bachelor, deeltijd

Werken met mensen, hun gedrag en omgeving? Tijdens de opleiding Toegepaste Psychologie leer je het gedrag van mensen begrijpen en beïnvloeden. Het grootstedelijke karakter van Amsterdam is zoveel mogelijk verwerkt in de lesstof. Hierdoor speel je als toegepast psycholoog in op psychologische vraagstukken die relevant zijn in de stad.

Toegepaste Psychologie: iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig naar het gedrag, de gedachten en gevoelens van mensen? Verplaats je je graag in andermans situatie? Houd je van de dynamiek van een multiculturele samenleving? Heb je interesse in het effect dat het leven in de stad heeft op het gedrag van mensen? Dan is Toegepaste Psychologie wellicht geschikt voor jou.

In het eerste jaar volg je vier modules: Adviseren, Voorlichten, Coachen en Begeleiden, en Trainen. In deze modules werk je aan vraagstukken uit de praktijk en bedenk je interventies waarmee je het gedrag van mensen kunt beïnvloeden. Je werkt hierin samen met medestudenten, docenten en experts uit de praktijk. In de modules leer je recente psychologische theorieën en belangrijke vaardigheden. Daarnaast is er veel aandacht voor het opzetten en uitvoeren van gedegen onderzoek. Het onderwijsprogramma sluit bij voorkeur aan op je werkervaring. Je legt zoveel mogelijk de verbinding met de praktijk.

Lees meer

Op woensdag werk en leer je in de leergemeenschap. In de leergemeenschap werkt een diverse groep van studenten en docenten samen aan opdrachten en delen elkaars expertise. De dag start om 8.30 uur en duurt tot in de vroege avond.

Lees meer

Een afgestudeerd toegepast psycholoog draagt bij aan individuele en maatschappelijke oplossingen. Voorbeelden van functies die je als toegepast psycholoog kunt vervullen zijn: medewerker werving- en selectiebureau, (beleids)adviseur, toegepast arbeidspsycholoog, trainer, marktonderzoeker, preventiewerker, jongerenhulpverlener, mediator, loopbaanbegeleider, assistent-psycholoog.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen. Als je een havo- of vwo-diploma hebt, gelden vooropleidingseisen op basis van je profiel of vakkenpakket.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur voor 1 mei 2020, maar uiterlijk op 31 augustus 2020 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een studiekeuzecheck en een verplicht toelatingsgesprek.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht