Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Toegepaste Psychologie

Voor studiejaar 2020-2021 kun je je tot uiterlijk 31 augustus 2020 inschrijven. Gebruik hiervoor het stappenplan. Je hebt recht op een studiekeuzecheck, maar bent niet verplicht tot deelname. Een intake kan wel verplicht zijn, en deze geldt dan direct als studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen. 

In de week van 31 augustus start het onderwijsprogramma. Schrijf je daarom bij voorkeur uiterlijk 15 augustus in via Studielink en lever de benodigde stukken voor het toelatingsgesprek tijdig in. 

Werkplek beoordeling

Na je inschrijving in Studielink ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor het aanleveren van de benodigde informatie over jezelf en over je werkplek. Na de beoordeling van deze werkplek word je uitgenodigd voor het verplichte toelatingsgesprek. Als je werkplek en je relevante werkervaring onvoldoende is word je direct afgewezen.

Studiekeuzecheck

Daarnaast is er een studiekeuzecheck. Je gaat aan de slag met een vraagstuk uit de beroepspraktijk. Je bespreekt dit vraagstuk in een groep en komt samen tot een advies. Binnen de opleiding is dit een van de werkvormen die we benutten. Aansluitend worden de verplichte toelatingsgesprekken gevoerd met de kandidaten die de werkplekbeoordeling volledig hebben ingeleverd. Het toelatingsgesprek duurt ongeveer 20 minuten. Voor het toelatingsgesprek word je door de opleiding ingepland en ontvang je een uitnodiging.

Verplichte toelatingsgesprekken

Tijdens het toelatingsgesprek bespreken we zowel de beoordeling van je werkplek, je relevante werkervaring en je motivatie. Als je geen gebruik wilt maken van de studiekeuzecheck organiseert de opleiding ook nog de verplichte toelatingsgesprekken. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging zodra je alle benodigde documenten voor je 'werkplekbeoordeling' hebt ingeleverd. De 'werkplekbeoordeling' bestaat uit:

  • Een vragenlijst over je motivatie om deel te nemen aan de deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie. Je ontvangt deze na je aanmelding in Studielink.
  • Je CV.
  • Je taakomschrijving.
  • Een ondertekende werkgeversverklaring.

De toelatingsgesprekken vinden plaats op:

  • 23 juni van 12.00 tot 18.40 uur
  • 29 juni van 8.30 uur tot 20.00 uur
  • 01 juli van 8.30 uur tot 20.00 uur

vanaf 9.15 inloop
9.30 - 10.00 welkom en introductie
10.20 - 12.00  casus

De studiekeuzecheck is op dinsdag 23 juni 2020. 

Houd alvast rekening in je agenda met deze datum. Vanaf half januari 2019 ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden.  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 14 februari 2020