Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Toegepaste Psychologie

Wil je in september 2019 met je opleiding beginnen, schrijf je dan in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot uiterlijk op 31 augustus 2019.

In de week van 2 september start het onderwijsprogramma. Schrijf je daarom bij voorkeur uiterlijk 15 augustus in via Studielink en lever de benodigde stukken voor het toelatingsgesprek tijdig in. 

Werkplek beoordeling

Na je inschrijving in Studielink ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor het aanleveren van de benodigde informatie over je werkplek. Na de beoordeling van deze werkplek word je uitgenodigd voor het verplichte toelatingsgesprek. 

Studiekeuzecheck

Daarnaast is er op 18 juni een studiekeuzecheck. Van 9:00 tot 11:00 uur ga aan de slag met een vraagstuk uit de beroepspraktijk. Je bespreekt dit vraagstuk in een groep en komt samen tot een advies. Binnen de opleiding noemen we deze werkvorm een casus. Aansluitend worden de verplichte toelatingsgesprekken gevoerd. Het toelatingsgesprek duurt ongeveer 20 minuten.

08:45 - 09:00 inloop
09:00 - 09:15 welkom en introductie
09:30 - 11:00 casusbijeenkomst 
gelegenheid om te lunchen  
11:30 - 17:00 individuele toelatingsgesprekken

Verplichte toelatingsgesprekken

Tijdens het toelatingsgesprek bespreken we zowel de beoordeling van je werkplek en je motivatie. Als je geen gebruik wilt maken van de studiekeuzecheck of niet kunt op 18 juni, organiseert de opleiding in de periode 27 juni - 3 juli ook nog de verplichte toelatingsgesprekken. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging zodra je alle benodigde documenten voor je 'werkplekbeoordeling' hebt ingeleverd. De 'werkplekbeoordeling' bestaat uit:

  • Een vragenlijst over je motivatie om deel te nemen aan de deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie. Je ontvangt deze na je aanmelding in Studielink.
  • Je CV.
  • Je taakomschrijving.
  • Een ondertekende werkgeversverklaring.
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 4 juni 2019