Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Toegepaste Psychologie

Na afronding van de bachelor Toegepaste Psychologie kun je je verder verdiepen in het sociaal wetenschappelijke vakgebied. Dat kan via een universitaire master of via een toegepaste (hbo-)master.

Doorstromen naar vervolgstudies

Bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) kun je in je vierde studiejaar verschillende doorstroomminoren volgen. Hierdoor krijg je vrijstellingen voor bepaalde vakken van schakeltrajecten van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Een aantal doorstroomminoren zijn:

  • Sociaal Wetenschappelijk Onderzoek

  • Communicatiewetenschappen

Na het afronden van de doorstroomminor Sociaal Wetenschappelijk Onderzoek met een extra universitair vak kun je zonder schakeljaar instromen in een aantal masteropleidingen van de Vrije Universiteit Amsterdam, zoals de master Bestuurskunde; Beleid, Communicatie en Organisatie (BCO); Culture, Organization and Management (COM); Political Science (PS);Social and Cultural Anthropology (SCA); Sociologie (SOC).

Na de doorstroomminor communicatiewetenschap kan je naar het verkorte bachelorprogramma Communicatiewetenschappen van de UvA.

Kijk voor meer informatie over deze doorstroomminoren bij Minoren.

Master Social Work

Als je een aantal jaren werkervaring hebt kun je aan de HvA de Master Social Work deeltijd volgen. Deze master is bedoeld voor hbo-geschoolde professionals in de sectoren zorg en welzijn die verdieping zoeken in hun vakgebied en willen doorgroeien in de beroepspraktijk. De opleiding voorziet in een aantoonbare maatschappelijke behoefte: senior professionals die midden in de praktijk staan en het verschil willen maken in hun organisatie.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 2 oktober 2019