Technische Natuurkunde

Bachelor, voltijd

Natuurkunde is de basis voor producten en technologieën van de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe generatie supercomputers dankzij kwantummechanica, efficiëntere zonnepanelen dankzij nano-materialen of waanzinnige speakers dankzij akoestische lenstechnologie. Bij de opleiding Technische Natuurkunde leer je hoe je natuurkundige principes gebruikt om technische toepassingen te ontwikkelen. 

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Heb je je bijvoorbeeld wel eens afgevraagd hoe het komt dat deze speaker zo’n vol en ruimtelijk geluid geeft? Door de speciale akoestische lens bovenop de speaker komt het geluid niet meer uit één hoek, maar lijkt het geluid overal in de kamer aanwezig te zijn. Die lens is ontwikkeld dankzij goed begrip van hoe geluidsgolven zich gedragen.

Wil je met kennis van de natuurkunde ook dit soort uitdagende praktische problemen oplossen? Dan is de nieuwe opleiding Technische Natuurkunde echt iets voor jou!

Wat ga je leren

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding ben je steeds bezig met het oplossen van praktische problemen waar organisaties tegenaan lopen. Je werkt in teamverband aan analyses en oplossingen. Je leert zo onder begeleiding hoe je een project aanpakt. Naast de projecten krijg je natuurkunde om technische vraagstukken te doorgronden en wiskunde om inzichten in modellen te verwerken.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Na je afstuderen ga je bijvoorbeeld aan de slag bij research & development afdelingen van grote technische bedrijven (zoals Tata Steel of Vattenfall) of bij start-ups. Je kunt ook gaan werken bij nationale of internationale instituten die natuurkundig onderzoek doen (bijvoorbeeld Nikhef, AMOLF of CERN).

Bekijk de mogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma met een profiel N&T of N&G + Natuurkunde / NLT en met een vwo-diploma met het profiel E&M + natuurkunde. Met een mbo-diploma op niveau 4 of een gelijkwaardig bevonden buitenlands diploma ben je ook toelaatbaar.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt circa 3 werkdagen in beslag. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck (SKC). Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van ons en na de SKC bijeenkomst krijg je een studiekeuzeadvies.

Schrijf je in
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek