Hogeschool van Amsterdam

Toelatingseisen

Technische Natuurkunde

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma met een profiel N&T of N&G + Natuurkunde / NLT en met een vwo-diploma met het profiel E&M + natuurkunde. Met een mbo-diploma op niveau 4 of een gelijkwaardig bevonden diploma ben je ook toelaatbaar.

Aanvullende eisen
N&T N&G E&M C&M
Havo

Geen extra
eisen

Natuurkunde of Natuur,
Leven en Technologie

Niet toelaatbaar Niet toelaatbaar
Vwo

Geen extra
eisen

Natuurkunde of Natuur,
Leven en Technologie

Natuurkunde Niet toelaatbaar

Let op! Alleen studenten met een diploma voorzien van een datum voor 1 september worden toegelaten tot de opleiding in studiejaar 2021-2022.

MBO-vertraging door coronamaatregelen

Let op! Voor studiejaar 2021-2022 geldt een speciale regeling voor mbo-studenten die in september 2021 willen starten en een kleine studievertraging hebben opgelopen door de maatregelen rond de coronacrisis. Bekijk de actuele informatie over de toelating op deze pagina.

Opfriscursus

Deze opleiding gaat er vanuit dat je voorkennis hebt van wis- en natuurkunde op havo examen niveau. Ben je bang dat je niet voldoende voorkennis hebt? Dan raden we je aan om een opfriscursus te volgen voordat je start met de opleiding. Deze cursussen worden in het voorjaar en in de zomer gegeven op de HvA. Lees meer .

21 jaar of ouder

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek.

BUITENLANDS DIPLOMA

Heb je een buitenlands diploma, dan moet jouw diploma gewaardeerd worden door de HvA. Naast een geschikt diploma, geldt voor Nederlandstalige opleidingen dat je alle vier de onderdelen van het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, niveau II (NT2) behaald hebt. Meer informatie over diplomawaardering.

TAALSCHAKELTRAJECT

Wil je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II en/of mis je een vak op je buitenlandse diploma (minimaal havo 5-niveau), dan kun je een voorbereidend traject volgen: het Taalschakeltraject.

Ontbrekende vakken

Als je geen eindexamen hebt gedaan in een op meer aanvullende vakken die wel verplicht zijn (zie toelatingsschema), dan kun je met een certificaat voor dat vak/die vakken toch toegelaten worden. Dat certificaat krijg je als je een voldoende haalt voor de cursus die de HvA aanbiedt. Kijk voor meer informatie bij deficiëntie- en opfriscursussen.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 18 mei 2021