Haal meer uit je opleiding

Sportkunde - leerroute Sport, Managment en Ondernemen (SM&O)

Wil je nog meer halen uit je studie? Dan biedt Sportkunde – leerroute SM&O verschillende mogelijkheden: deelnemen aan het pre-masterprogramma, kiezen voor een stage of minor in het buitenland of het Honours Programma volgen.

Merel student Sportkunde
Merel: student - Sportkunde

Tijdens mijn zoektocht naar een majorstage groeide de drang om naar het buitenland te gaan.

Volg een pre-master tijdens de opleiding

Sportkunde - leerroute SM&O werkt samen met een aantal universiteiten in binnen- en buitenland. Daardoor kun je al tijdens je studie een pre-master volgen en modules doen aan een universiteit. De pre-master biedt je de mogelijkheid om na je opleiding direct te starten aan een master. In de praktijk betekent dit dat je in vijf of zes jaar een hbo-diploma Sportkunde - leerroute SM&O én een universitaire master kunt behalen.

Doe ervaring op in het buitenland

Door de samenwerking met docenten en studenten van Sport Studies - track ISMB krijg je global competences aangereikt: vaardigheden die over de hele wereld nuttig en nodig zijn. Met deze competenties kun je in binnen- en buitenland goed uit de voeten.

De opleiding Sportkunde - leerroute SM&O moedigt je tijdens je studie sterk aan om internationale ervaring op te doen. Bijvoorbeeld door het volgen van een stage of minor in het buitenland, het bezoeken van een internationaal congres of meegaan op een internationale studiereis. Waarom is dit belangrijk? Je doet kennis op van een andere taal en cultuur, wordt zelfstandiger, flexibeler en doet nieuwe ervaringen op die ook na je studie van pas komen.

Wereldwijd netwerk stagebedrijven en partneruniversiteiten

Sportkunde en Sport Studies hebben samen een groot netwerk aan wereldwijde stagebedrijven en partneruniversiteiten. Dit netwerk staat tot jouw beschikking bij het zoeken naar een stage of minor in het buitenland.

Meer uitdaging met Honours Programma

Sportkunde - leerroute SM&O biedt getalenteerde en gemotiveerde studenten de mogelijkheid om naast het reguliere studieprogramma modules te volgen binnen het Honours Programma. Je betaalt hiervoor geen extra collegegeld.

Jaar 1: Introductiecolleges Honours Programma

In jaar 1 organiseert Sportkunde - leerroute SM&O vier introductiecolleges die inzicht geven in het Honours Programma van de opleiding. Dit zijn inhoudelijke bijeenkomsten over verschillende thema’s zoals Leiderschap en Excellentie. Je moet deze colleges allemaal bijwonen, wil je doorstromen naar het Honours Programma in jaar 2.

Jaar 2: Honours Modules

In het tweede studiejaar heb je de keuze uit drie Honours Modules (5 studiepunten per module).

• Pamoja Kenya - Samen met een groep medestudenten werk je een heel studiejaar aan een sportontwikkelingsproject. Je voert dit project uiteindelijk uit in Kenia.
  • E-Club voor studenten die een eigen onderneming willen starten. Je krijgt in deze module extra tijd en professionele begeleiding om jouw ideeën uit te werken.
  • Leiderschap en Organisatie - Je werkt intensief samen met medestudenten aan diverse opdrachten op het gebied van sportmanagement. Bijvoorbeeld het organiseren van een buitenlandse studiereis of het organiseren van een groot evenement voor alle tweedejaarsstudenten van Sportkunde – leerroute SM&O.

Jaar 3 en 4: Honours Programma

In het derde en vierde jaar van het Honours Programma ligt de focus op het realiseren van individuele carrièrewensen in combinatie met het teruggeven van kennis aan de opleiding. Studenten organiseren verschillende evenementen en campagnes voor de opleiding en sportorganisaties/partners. Daarnaast zoek je verdieping in een thema naar keuze.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 23 februari 2021