Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

Sportkunde - leerroute SM&O

Sportkunde – leerroute SM&O heeft een numerus fixus (een beperkt aantal opleidingsplaatsen). In totaal heeft de opleiding 310 plekken; 230 voor Sportkunde - track SM&O en 80 voor de Engelse leerroute Sport Studies - track ISMB. Omdat er meer aankomende studenten zijn dan opleidingsplaatsen vindt er een selectie plaats.

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor het studiejaar 2020-2021. De inschrijfdeadline was 15 januari 2020. Heb je nog steeds interesse in deze opleiding? Vanaf 1 oktober 2020 start de inschrijving voor het studiejaar 2021-2022.

Data selectiedagen

  • Maandag 27 januari 2020 – 8.00 – 14.00
  • Maandag 27 januari 2020 – 10.30 – 16.30
  • Dinsdag 28 januari 2020 – 8.00 – 14.00
  • Dinsdag 28 januari 2020 – 10.30 – 16.30
  • Woensdag 29 januari 2020 - 13.00 – 15.15 (let op! alleen voor zij-instromers)
  • Donderdag 30 januari 2020 – 8.00 – 14.00
  • Donderdag 30 januari 2020 – 10.30 – 16.30

Na je verzoek tot inschrijving via Studielink ontvang je vanuit de HvA een e-mail met onder andere een link om je aan te melden voor de selectiedag. Zorg dat je zo snel mogelijk na ontvangst van deze mail een datum kiest. Als je te lang wacht, loop je grote kans dat je voorkeursdatum al vol zit.

Sportkunde – leerroute SM&O biedt alleen op bovenstaande data selectiedagen aan. Ben je niet beschikbaar op één van deze data? Dan is het helaas niet mogelijk om de selectiedag op een ander moment te doen. ​Het is bij Sportkunde – leerroute SM&O niet mogelijk om de test vanuit het buitenland doen.

Eerder behaalde resultaten van de selectiedag zijn niet geldig voor komend studiejaar. Heb jij vorig jaar een plaats aangeboden gekregen en heb je hiervan geen gebruik gemaakt? Dan moet je dit jaar alsnog deelnemen aan de selectiedag.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

  • Een fysieke sporttest in de vorm van een obstacle run.
  • Een groepsinterview van ongeveer 40 minuten waarin een docent jou en circa 7 andere kandidaten interviewt. Dit gesprek is gericht op je motivatie en beeldvorming over het beroepenveld en de opleiding.
  • Een theorie-examen dat toetst op wiskunde, taal, analytisch denkvermogen en jouw oriëntatie op de sportmanagementwereld. Je kunt je voorbereiden op dit theorie-examen door het bestuderen van Nederlandse en Engelse bronnen en een webcollege. De link naar deze leerstof ontvang je nadat je bent aangemeld voor de selectiedag.

Programma selectiedag zij-instromers

Heb je een vooropleiding mbo-4 SB of CIOS en heb je je aangemeld voor het zij-instroomtraject van Sportkunde - leerroute SM&O? Dan doe je alleen een theorie-examen op woensdag 29 januari 2020 in de middag (dus geen sporttest en groepsinterview).

Nadat je je hebt aangemeld voor een selectiedag krijg je van de opleiding een e-mail met het programma en een link naar de leerstof voor het theorie-examen. Zorg ervoor dat je buitensportkleding en hardloopschoenen meeneemt naar de selectiedag.

Als je deelneemt aan een selectiedag dan verwacht de opleiding dat je goed voorbereid bent en een realistisch beeld hebt van het studieprogramma en het beroepenveld. 

 

Neem je deel aan de selectie? Dan ontvang je op 15 april 2020 twee berichten. Van Studielink krijg je je rangnummer en van de HvA de resultaten die jij bij de selectie hebt behaald. 

Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten van de selectie. Als jouw rangnummer binnen het maximaal aantal plaatsen van Sportkunde valt, dan krijg je op 15 april via Studielink ook meteen een plaats aangeboden. Je moet die plaats binnen twee weken accepteren via Studielink.

Geldigheidsduur uitslag

Ben je geselecteerd voor Sportkunde - leerroute SM&O maar wil je liever in september 2021 starten in plaats van september 2020?  Dan moet je volgend jaar opnieuw deelnemen aan een selectiedag. 

Medische keuring

Heb je de aangeboden plek geaccepteerd? Dan ontvang je in de laatste week van mei een uitnodiging voor de medische keuring (geldt niet als je het zij-instroomtraject gaat doen).

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 5 maart 2020