Hogeschool van Amsterdam

Studiekosten

Sportkunde - leerroute SM&O

Op deze pagina vind je meer informatie over het collegegeld, het studievoorschot en de overige studiekosten voor de opleiding Sportkunde - leerroute SM&O.

Collegegeld

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het wettelijk collegegeldtarief voor studiejaar 2021-2022 bedraagt € 1.084. Dit bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Check daarom ook de collegegeldmeter .

Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen vanaf studiejaar 2021-2022 € 542 voor het eerste collegejaar (in plaats van € 1.084). Voldoe jij aan de voorwaarden? Bekijk ze op de website van de Rijksoverheid .

Overige studiekosten Sportkunde

Type kosten Bedrag Periode
Medische keuring sportarts € 125 Voor start studie
Introdagen € 105 Jaar 1
Boeken (vaak tweedehands verkrijgbaar) € 450 Per jaar
Projectweek Outdoor Adventures € 265 Jaar 1
Basispakket sportkleding en sportmateriaal
(hoogte afhankelijk van wat je al hebt)
€ 200 tot € 600 Jaar 1

Wat kost studeren?

Behalve collegegeld en studiematerialen, moet je rekening houden met kosten voor bijvoorbeeld levensonderhoud en verzekeringen. Wil je weten met welke kosten je nog meer rekening moet houden? Lees het Nibud Studentonderzoek .

Studievoorschot

Om je studie te financieren, kun je een lening afsluiten bij de Rijksoverheid. Kijk voor meer informatie over dit studievoorschot op de website van DUO .

Adres DUO-servicekantoor:
Ottho Heldringstraat 5, 1066 AZ, Amsterdam.
Open op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 30 augustus 2021