Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

Sportkunde - leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O)

Sportkunde – leerroute SM&O heeft een numerus fixus (een beperkt aantal opleidingsplaatsen). In totaal heeft de opleiding 300 plekken: 190 voor het reguliere programma, 34 voor het zij-instroomtraject en 76 voor de Engelse leerroute Sport Studies - track ISMB. Omdat er meer aankomende studenten zijn dan opleidingsplaatsen, doe je na inschrijving mee aan een selectiedag.

Inschrijfperiode

Voor studiejaar 2021-2022 kun je je vanaf 1 oktober 2020 tot uiterlijk 15 januari 2021 inschrijven via studielink.hva.nl . Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging om aan de selectie deel te nemen.

CROHO-naam

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Sportkunde. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34040).

Selectiecriteria

Als je deelneemt aan de selectie dan verwacht de opleiding dat je goed voorbereid bent en een realistisch beeld hebt van het studieprogramma en het beroepenveld.

Datum selectiedag

  • woensdag 27 januari 2021, 17:00 uur online (16:00 uur op locatie voor kandidaten voor het zij-instroomtraject)

Sportkunde – leerroute SM&O biedt alleen op woensdag 27 januari 2021 de mogelijkheid om het theorie-examen te maken. Kun je op die dag niet, dan is het helaas niet mogelijk het theorie-examen op een ander moment te doen. ​Heb je hier vragen over? Mail naar sportkunde@hva.nl​.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

Onderdelen selectie

  • Een online theorie-examen dat toetst op wiskunde, taal, analytisch denkvermogen en jouw oriëntatie op de sportmanagementwereld. Je kunt je voorbereiden door het bestuderen van Nederlandse en Engelse bronnen en een webcollege.
  • Het maken van een filmpje waarin je jouw sportieve kant laat zien.

Kandidaten zij-instroomtraject

Heb je een vooropleiding mbo-SB of CIOS en heb je je aangemeld voor het zij-instroomtraject van Sportkunde - leerroute SM&O? Dan doe je het theorie-examen van woensdag 27 januari 2021 op de HvA-locatie Dr. Meurerhuis (dus niet online). Bovendien is voor jou het maken van een filmpje geen onderdeel van de selectie.

Voorbereiden op selectie

Nadat je je hebt aangemeld voor de selectie op woensdag 27 januari 2021, krijg je van de HvA een e-mail met een link naar de leerstof voor het theorie-examen en instructies over het filmpje.

Uitslag en rangnummer

Neem je deel aan de selectie? Dan ontvang je op 15 april 2021 twee berichten. Van Studielink krijg je je rangnummer en van de HvA de resultaten die jij bij de selectie hebt behaald.

Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten van de selectie. Als jouw rangnummer binnen het maximaal aantal plaatsen van Sportkunde – leerroute SM&O valt, dan krijg je op 15 april via Studielink ook meteen een plaats aangeboden. Je moet die plaats binnen twee weken accepteren via Studielink.

Geldigheidsduur uitslag

Ben je geselecteerd voor Sportkunde - leerroute SM&O maar wil je liever in september 2022 starten in plaats van september 2021? Dan moet je volgend jaar opnieuw deelnemen aan een selectiedag.

Medische keuring

Heb je de aangeboden plek geaccepteerd? Dan ontvang je in de laatste week van mei een uitnodiging voor de medische keuring (geldt niet voor zij-instromers vanuit het mbo).

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 8 december 2020