Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

Sportkunde - leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O)

Sportkunde – leerroute SM&O heeft een numerus fixus (een beperkt aantal opleidingsplaatsen). In totaal heeft de opleiding 310 plekken: 194 voor het reguliere programma, 38 voor het zij-instroomtraject en 78 voor de Engelse leerroute Sport Studies - track ISMB. Omdat er meer aankomende studenten zijn dan opleidingsplaatsen, doe je na inschrijving mee aan een selectiedag.

Inschrijfperiode

Voor studiejaar 2021-2022 kun je je vanaf 1 oktober 2020 tot uiterlijk 15 januari 2021 inschrijven via studielink.hva.nl . Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een selectiedag.

Croho-naam

De opleiding Sportkunde - leerroute SM&O is bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bekend onder code 34040. Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en de accreditatie van Sportkunde op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Selectiecriteria

Als je deelneemt aan een selectiedag dan verwacht de opleiding dat je goed voorbereid bent en een realistisch beeld hebt van het studieprogramma en het beroepenveld.

Data selectiedagen

Selectiedagen vinden plaats in de week van 25 januari 2021. Wil je je aanmelden voor Sportkunde – leerroute SM&O? Zorg dan dat je deze week beschikbaar bent.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

Programma selectiedag

  • Een fysieke sporttest in de vorm van een obstacle run.
  • Een groepsinterview van ongeveer 40 minuten waarin een docent jou en circa 7 andere kandidaten interviewt. Dit gesprek is gericht op je motivatie en beeldvorming over het beroepenveld en de opleiding.
  • Een theorie-examen dat toetst op wiskunde, taal, analytisch denkvermogen en jouw oriëntatie op de sportmanagementwereld. Je kunt je voorbereiden op dit theorie-examen door het bestuderen van Nederlandse en Engelse bronnen en een online college. De link naar deze leerstof ontvang je nadat je je hebt aangemeld voor de selectiedag.

Programma kandidaten zij-instroomtraject

Heb je een vooropleiding mbo-4 SB en CIOS en heb je je aangemeld voor het zij-instroomtraject van Sportkunde - leerroute SM&O? Dan doe je alleen een theorie-examen (dus geen sporttest en groepsinterview).

Voorbereiden op selectiedag

  • Nadat je je hebt aangemeld voor een selectiedag krijg je van de HvA een e-mail met het programma en een link naar de leerstof voor het theorie-examen.
  • Zorg ervoor dat je buitensportkleding en hardloopschoenen meeneemt naar de selectiedag.

Uitslag en rangnummer

Neem je deel aan de selectie? Dan ontvang je op 15 april 2021 twee berichten. Van Studielink krijg je je rangnummer en van de HvA de resultaten die jij bij de selectie hebt behaald.

Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten van de selectie. Als jouw rangnummer binnen het maximaal aantal plaatsen van Sportkunde – leerroute SM&O valt, dan krijg je op 15 april via Studielink ook meteen een plaats aangeboden. Je moet die plaats binnen twee weken accepteren via Studielink.

Geldigheidsduur uitslag

Ben je geselecteerd voor Sportkunde - leerroute SM&O maar wil je liever in september 2022 starten in plaats van september 2021? Dan moet je volgend jaar opnieuw deelnemen aan een selectiedag.

Medische keuring

Heb je de aangeboden plek geaccepteerd? Dan ontvang je in de laatste week van mei een uitnodiging voor de medische keuring (geldt niet voor zij-instromers vanuit het mbo).

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 11 september 2020