Inschrijven en selectie

Sportkunde - leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O)

Sportkunde – leerroute SM&O heeft een numerus fixus (een vastgesteld aantal opleidingsplaatsen). In totaal biedt de opleiding 300 plekken aan: 190 voor het reguliere programma, 34 voor het zij-instroomtraject en 76 voor de Engelse leerroute Sport Studies - track ISMB. Er zijn meer aankomende studenten dan opleidingsplaatsen. Daarom doe je na inschrijving mee aan een selectiedag.

Voor studiejaar 2022-2023 is het helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven. De inschrijfdeadline was 15 januari 2022.


Uitslag en rangnummer

Nam je deel aan de selectiedag? Dan ontving je op 15 april 2022 twee berichten. Van Studielink kreeg je je rangnummer en van de HvA de resultaten die jij bij de selectie hebt behaald. 

Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten van de selectie. Als jouw rangnummer binnen het maximaal aantal plaatsen van Sportkunde – leerroute SM&O valt, dan kreeg je op 15 april via Studielink ook meteen een plaats aangeboden. Je moest die plaats binnen 2 weken accepteren via Studielink.

Geldigheidsduur uitslag

Ben je geselecteerd voor Sportkunde - leerroute SM&O, maar wil je liever in september 2023 starten in plaats van september 2022?  Dan moet je volgend jaar opnieuw deelnemen aan een selectiedag. 

Medische keuring

Heb je de aangeboden plek geaccepteerd? Dan ontvang je in de laatste week van mei een uitnodiging voor de medische keuring (geldt niet voor zij-instromers vanuit het mbo).

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails  je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

Kans op plaatsing

Sportkunde/Sport Studies (inclusief zij-instroom) heeft voor het studiejaar 2022-2023 een capaciteit van 300 plaatsen. Er namen 594 kandidaten deel aan de selectie en deze hebben op 15 april hun rangnummer gekregen, een nummer ergens tussen de 1 en de 594. De deelnemers met de nummers 1 t/m 300 hebben meteen op 15 april ook een plaats aangeboden gekregen die zij binnen twee weken moeten accepteren.

Heb jij een nummer dat boven de 300 ligt, dan wil je natuurlijk graag weten of er een kans is dat jouw nummer ook nog aan de beurt komt, en vooral wanneer dat zou kunnen zijn. Heb je een nummer vlak boven de 300, dan kan dat vrij snel na 15 april gebeuren. Heb je een hoog nummer dan moet je langer geduld hebben. 

Vanaf begin mei  laten we hieronder elke week zien welk rangnummer inmiddels aan de beurt is gekomen. Daarmee kun je een inschatting maken hoe jouw kansen liggen dat je tussen 15 april en 15 augustus (de datum waarop de HvA de laatste plaatsen aanbiedt) aan de beurt komt. Check deze pagina dus regelmatig, ook in de zomer, maar zeker vlak na de uitslag van de centrale eindexamens havo/vwo. Dat is het moment dat deelnemers die hun plaats al hadden geaccepteerd, deze weer moeten inleveren, omdat ze helaas zijn gezakt.

Op onderstaande datum

is een plaats aangeboden aan nummer:

Woensdag 4 mei

331


Selectiecriteria 

Het gemiddeld cijfer dat je hebt behaald voor de selectieonderdelen, heeft je plaats op de ranglijst bepaald. Hoe groot je kans op plaatsing is, hangt uiteindelijk af van het beschikbaar aantal plaatsen en het aantal studenten dat heeft deelgenomen aan de selectie.

Voor studiejaar 2022-2023 is het helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven. De inschrijfdeadline was 15 januari 2022.

CROHO-naam

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Sportkunde. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34040).

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 4 mei 2022