Hogeschool van Amsterdam

Internationaal

Sportkunde

De opleiding Sportkunde - leerroute SM&O werkt nauw samen met Sport Studies - track International Sports, Management and Business (ISMB). Dit betekent onder andere dat docenten lesgeven bij beide leerroutes en dat studenten van Sportkunde en Sport Studies elkaar ontmoeten tijdens de opleiding.

Door de samenwerking met docenten en studenten van Sport Studies - track ISMB krijg je global competences aangereikt: vaardigheden die over de hele wereld nuttig en nodig zijn. Met deze competenties kun je in binnen- en buitenland goed uit de voeten.

Stage of studie buitenland

De opleiding Sportkunde - leerroute SM&O moedigt je tijdens je studie sterk aan om internationale ervaring op te doen. Bijvoorbeeld door het volgen van een stage of minor in het buitenland, het bezoeken van een internationaal congres of meegaan op een internationale studiereis. Waarom is dit belangrijk? Je doet kennis op van een andere taal en cultuur, wordt zelfstandiger, flexibeler en doet nieuwe ervaringen op die ook na je studie van pas komen.

Wereldwijd netwerk stagebedrijven en partneruniversiteiten

Sportkunde en Sport Studies hebben samen een groot netwerk aan wereldwijde stagebedrijven en partneruniversiteiten. Dit netwerk staat tot jouw beschikking bij het zoeken naar een stage of minor in het buitenland.

Voorbeelden partneruniversiteiten 

  • Temple University in Philadelphia, Verenigde Staten
  • Molde University in Molde, Noorwegen
  • Loughborough University in Londen, Engeland

Voorbeelden stagebedrijven 

  • Internationale sportbonden en federaties
  • Organisatoren van internationale evenementen, zoals EK’s, WK’s en Olympische Spelen
  • Ontwikkelingsorganisaties wereldwijd
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 28 februari 2020