Hogeschool van Amsterdam

Honours

Sportkunde

Wil je meer uitdaging? De opleiding Sportkunde - leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O) biedt getalenteerde en gemotiveerde studenten de mogelijkheid om naast het reguliere studieprogramma modules te volgen binnen het Honours Programma. Je betaalt hiervoor geen extra collegegeld.

Jaar 1

In het eerste studiejaar organiseert Sportkunde - leerroute SM&O 4 introductiecolleges die inzicht geven in het Honours Programma van de opleiding. Dit zijn inhoudelijke bijeenkomsten over verschillende thema’s zoals Leiderschap en Excellentie. Je moet deze colleges alle 4 bijwonen, wil je doorstromen naar het Honours Programma in jaar 2.

Jaar 2

In het tweede studiejaar heb je de keuze uit 3 Honours Modules (5 studiepunten per module).

  • Pamoja Kenya - Samen met een groep medestudenten werk je een heel studiejaar aan een sportontwikkelingsproject. Je voert dit project uiteindelijk uit in Kenia.
  • E-Club - Wil je een eigen onderneming starten? Dan krijg je in deze module extra tijd en professionele begeleiding om jouw ideeën uit te werken.
  • Leiderschap en Organisatie - Je werkt intensief samen met medestudenten aan diverse opdrachten op het gebied van sportmanagement. Bijvoorbeeld het organiseren van een buitenlandse studiereis of het organiseren van een groot evenement voor alle tweedejaarsstudenten van Sportkunde.

Jaar 3 en 4

In het derde en vierde jaar van het Honours Programma ligt de focus op het realiseren van individuele carrièrewensen in combinatie met het teruggeven van kennis aan de opleiding. Studenten kiezen vaak voor deelname aan de organisatie van grote evenementen. Denk aan de Olympische Spelen (o.a. Holland Heineken House), WK’s en EK’s en voor internationale stages bij gerenommeerde bedrijven. Het opzetten van een eigen onderneming behoort ook tot de mogelijkheden.

Voorbeelden sportevenementen Honoursstudenten

  • Management Game Olympisch BID Amsterdam 2028
  • Business Challenge voor de ontwikkeling van een bijzonder evenement voor de Gemeente Amsterdam
  • Business Challenge voor de ontwikkeling van een Brand activation concept
  • Masterclass Good Corporate Governance
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 30 juni 2020