Ad Software Development

Software Development. Associate degree, voltijd

Wil je leren hoe je betrouwbare en gebruiksvriendelijke software- en webapplicaties bouwt? En wil je dat met een praktijkgerichte hbo-opleiding doen? Dan is de tweejarige Associate degree Software Development echt iets voor jou! Je gaat twee jaar aan de slag met echte opdrachten voor echte bedrijven. Na je studie kun je gaan werken of doorstromen naar de Bachelor Software Engineering.

Wat is een Associate degree?

  • Een tweejarige hbo-opleiding met de graad Associate degree
  • Een niveau 5 opleiding
  • Een praktijkgerichte voltijdopleiding

Bekijk hieronder de video met meer info over de opleiding en een interview met twee studenten van onze andere Associate degree-opleiding Cyber Security over hun ervaring.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Studieprogramma

Tijdens deze tweejarige voltijdopleiding ga je vooral praktijkgericht aan de slag. We geloven in leren door het te doen. Je werkt twee dagen per week aan actuele opdrachten van bedrijven die een vraagstuk hebben op het gebied van software development. Hiervoor houden we nauw contact met bedrijven uit het werkveld om ervoor te zorgen dat wat jij leert ook echt aansluit bij de praktijk. Naast de opdrachten voor bedrijven werk je twee dagen per week aan projecten om de benodigde kennis en vaardigheden op te doen.

Lees meer over het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Na je opleiding ga je aan de slag als frontend developer, backend developer, software engineer of fullstack developer. Landelijk is er momenteel veel behoefte aan goed opgeleide ICT'ers. Afgestudeerden in de richting van Software Development zijn in vrijwel alle branches van het bedrijfsleven werkzaam, bij grote of kleine organisaties, in de zorg of bij de (semi)overheid. Jouw diploma geeft je daarnaast ook toegang tot de bachelor Software Engineering.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden

Je kunt een Ad volgen met een mbo-4, havo- of vwo-diploma. Wil jij gaan beginnen met een HvA-opleiding, maar beschik je niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4? Op grond van je leeftijd kun je een toelatingsexamen maken: het 21+-toelatingsonderzoek.

Lees meer over de toelatingseisen

Inschrijven voor de Associate degree Software Development doe je via Studielink. Vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 kun je je inschrijven voor het studiejaar 2022-2023. De HvA vindt een goede studiekeuze zo belangrijk dat deelname aan de studiekeuzecheck voor alle voltijdopleidingen verplicht is gesteld. Daarna krijgt elke student een studiekeuzeadvies.

Lees meer over het inschrijfproces

The Software Development Associate degree is only offered in dutch.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie