Social Work

Bachelor, voltijd

Impact maken op de samenleving. Meer sociale rechtvaardigheid creëren. Bijdragen aan een volwaardig bestaan voor iedereen. Juist voor individuen en groepen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. Hoe? Dat leer je bij de opleiding Social Work.

Hoe verander je de stad?

Bekijk de video en ontdek hoe Luz en Zina de stad veranderen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Social Work leer je hoe je mensen activeert om mee te doen in de samenleving en regie te krijgen over hun eigen leven. Je volgt vakken waarin je de kennis en vaardigheden leert die je nodig hebt in de praktijk. En je gaat meteen aan de slag met de sociale vraagstukken die in de metropoolregio Amsterdam spelen in de Sociale Agenda. Vanaf het begin kies je voor een van de drie profielen: Welzijn en Samenleving, Zorg, of Jeugd.

Bekijk studieprogramma Social Work

Wat word je met de opleiding?

Het werkveld voor de sociaal werker is breed. Je profiel – al dan niet in combinatie met een van de afstudeerrichtingen – geeft je toegang tot een van de sectoren in het brede werkveld. Je kunt er ook voor kiezen om verder te studeren.

Beroepen en werkveld

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma.

Bekijk de toelatingseisen voor Social Work

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer over inschrijven en studiekeuzecheck
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht