Hogeschool van Amsterdam

Social Work

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

Je eerste dagen bij de HvA

Jouw nieuwe studie start met een introductieweek van maandag 26 tot woensdag 28 augustus in Amsterdam. Tijdens de introductieweek maak je kennis met je nieuwe medestudenten, docenten, de opleiding Social Work en de stad Amsterdam!

Aanmelding voor de open dag is gesloten.

Zit je in profiel 1 - Welzijn en Samenleving? Dan start je samen met je medestudenten uit profiel 1 om 8:30 uur op camping Zeeburg.

Zit je in profiel 2 - Zorg? Dan start je samen met je medestudenten uit profiel 2 om 9:30 uur op camping Zeeburg.

Zit je in profiel 3 - Jeugd? Dan start je samen met je medestudenten uit profiel 3 om 9:30 uur op camping Vliegenbos.

Wat ga je doen?

  • Maandag 26 augustus staat in het teken van kennismaken met je medestudenten, docenten en de opleiding. Maandagavond bestaat uit 5 verschillende onderdelen van sport & spel tot theater.
  • Dinsdag 27 augustus volg je een workshop met als thema muziek met verschillende doelgroepen in Amsterdam. Meer informatie vind je op: www.music-moves.nl. Dinsdagavond wordt de introductieweek afgesloten met een feest in Paradiso Noord!
  • Woensdagochtend 28 augustus vertrekken we allemaal weer naar huis.

De kosten voor het introductieprogramma zijn €60,- inclusief overnachtingen en €30,- exclusief overnachtingen. De betaling gebeurt achteraf via een factuur. 

Het volledige introductieprogramma is half juli definitief. Je kunt half juli ook een keuze maken en je inschrijven voor een workshop van Music Moves en voor de avondprogrammering op maandag.
Meer informatie: www.introductieweeksocialwork.nl
Vragen? Mail naar: introsocialwork@hva.nl

Is er een goede reden om niet aanwezig te zijn, mail dit dan naar introsocialwork@hva.nl

HvA Introductieweek

Naast de introductie bij jouw opleiding, is er ook de HvA Introductieweek: dé introductie voor eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam. In deze week maak je kennis met de HvA, met je medestudenten en het studentenleven in Amsterdam!

Meer informatie over deze activiteiten kun je (binnenkort) vinden op de HvA introductiepagina.

1. Rond je inschrijving af

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Log in met je HvA-ID en vind je rooster, info over je vakken, cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding met praktische informatie over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

De boekenlijst is beschikbaar via de website van Athenaeum Boekhandel.

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Via SURFspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smart phones.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart voor 9 augustus aanvraagt, ontvang je deze in de week van 18-22 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan tussen 9 augustus en 13 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie. De locatie van jouw servicebalie vind je in de A-Z-lijst onder ‘Servicepunten en klantenbalies’.

Op dinsdag 20 augustus ontvang je via je privé e-mailadres informatie over de groep waarin je zit. Je kunt dan op basis van je groepsnaam je rooster inzien. De lesdagen zijn maandag, woensdag en vrijdag. Op dinsdag of donderdag loop je stage. In dit bericht staat ook vermeld hoe laat en waar je voor de introductie wordt verwacht.

Vanaf het moment dat de groepsindeling bekend is, kun je ook je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 2 september. De introductie vindt plaats in de week van 26 augustus t/m 30 augustus. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

De opleiding Social Work vindt groepsbinding heel belangrijk en daarom worden vrienden, vriendinnen en/of kennissen niet bij elkaar in de groep geplaatst. Zo heeft iedereen een gelijke start binnen de groep en zijn er niet al ‘groepjes’ van studenten binnen de groep, die elkaar al kennen. Er blijft buiten het rooster om voldoende tijd om samen met een vriend/vriendin te studeren en/of te reizen.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding. Hier vind je alle studentendecanen per opleiding.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Contact, social media en locatie

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 2115 5262
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de social media:

Volg de opleiding Social Work via Instagram

Locatie

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 19 augustus 2019