Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Social Work

Voor studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

CROHO-naam

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Social Work. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34116). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Inhoud studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck van de opleiding Social Work bestaat uit een onlinecursus, die je thuis doorloopt en een bijeenkomst. In de cursus nemen we je mee in de algemene informatie over de opleiding. Daarnaast maak je kennis met onderdelen uit de propedeuse, door twee opdrachten te doorlopen. In deze opdrachten ga je alvast oefenen met reflecteren op wie je bent, wat je identiteit is, het analyseren van een maatschappelijke vraagstukken en hoe jij hierin van betekenis kan en wil zijn als beginnend sociaal werker.

Nadat je een inschrijfverzoek hebt ingediend in Studielink, ontvang je vanaf half januari per e-mail een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. Je kiest een datum voor de bijeenkomst.

Een week voor de bijeenkomst ontvang je per e-mail een link naar de online cursus. Je hebt een week de tijd om de cursus te doen. Het doorlopen van de cursus en het maken van de opdracht kost ongeveer 2 uur.

Je hoeft je niet vooraf voor te bereiden op de studiekeuzecheck.

De mails worden verstuurd naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Heb je geen berichten ontvangen? Check dan je spambox.

  • donderdag 31 maart
  • donderdag 21 april
  • donderdag 9 juni
  • zaterdag 18 juni
  • zaterdag 25 juni

Na afronding van de online studiekeuzecheck ontvang je binnen twee weken per e-mail een studiekeuzeadvies. Je krijgt een positief advies als je de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Na het afronden van de cursus kun je deelnemen aan een online bijeenkomst om vragen te stellen.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen. Kijk voor meer informatie over het studiekeuzeadvies op hva.nl.studiekeuzecheck.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 14 januari 2022