Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Social Work

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit.

Doorstroomminor

Je kunt in het vierde jaar van je opleiding kiezen voor de doorstroomminor Sociaalwetenschappelijk Onderzoek (SWO). Binnen deze minor kun je je (verder) bekwamen in het uitvoeren van toegepast onderzoek binnen de professionele praktijk. Hiermee kun je je bovendien adequaat voorbereiden op het volgen van een professionele of academische master (binnen hogeschool of universiteit).

Let op: bij doorstroom naar een master/schakeltraject moet je zelf vrijstellingen aanvragen bij de examencommissie van de universiteit. Er is geen garantie dat je op basis van de doorstroomminor vrijstellingen kunt krijgen.

Master Social Work

Als je de bacheloropleiding Social Work succesvol hebt afgerond en minimaal 3 jaar werkervaring hebt op hbo-niveau in het sociaal werk, dan kun je de master Social Work in deeltijd volgen. De master Social Work is bedoeld voor hbo-geschoolde professionals in de sectoren zorg en welzijn die verdieping zoeken in hun vakgebied en willen doorgroeien in de beroepspraktijk.

De opleiding voorziet in een aantoonbare maatschappelijke behoefte: senior professionals die midden in de praktijk staan en door hun opgedane kennis van meerwaarde zijn voor hun organisatie. Zij zijn in staat hun team mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen en verbeterslagen te maken ten behoeve van de cliënt.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 3 oktober 2018

Social Work studeren aan de HvA?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien