Hogeschool van Amsterdam

Open dag Social Work

13 februari 2021 10:00-14:00

Kom alles te weten over de opleiding Social Work. Volg de opleidingspresentatie en ga in gesprek met docenten en studenten of doe mee met een van de proeflessen. Veel plezier!

Door je aan te melden kom je op een overzichtspagina van alle opleidingen. Selecteer een opleiding en kies je online sessie(s) die je wilt volgen. Hieronder een overzicht van het programma van Social Work.

Programma

Tijd

Opleidingspresentatie

Over de opleiding Social Work via MS Teams

10:00 - 11:00 uur

11:30 - 12:30 uur

Proefles Ontwikkelingspsychologie

Live proefles via MS Teams

11:00 - 11:30 uur

Proefles Diversiteit

Live proefles via MS Teams

11:00 - 11:30 uur

Proefles Groepsdynamica

Live proefles via MS Teams

11:00 - 11:30 uur

Proefles: Ontwikkelingspsychologie

Wordt menselijk gedrag bepaald door de biologie of door de maatschappelijke omgeving? Welke fases doorloopt de mens voordat je kan spreken van een volwassen persoon? Waarom zijn peuters zo leuk?

Proefles: Diversiteit

Hoe is het om sociaal werker te zijn in Amsterdam, een stad met ontelbare identiteiten, waar de meerderheid van de inwoners uit minderheden bestaat? In dit minicollege geven we op interactieve wijze een introductie tot het concept ‘superdiversiteit’ en vertellen we over SESI Community center.

Proefles: Groepsdynamica

Groepsdynamica is een belangrijk onderdeel van je werk als Sociaal werker, hierbij bestudeer je de gedragingen van mensen in een groep. Je werkt met verschillende cliënten en het is daarom belangrijk om te weten hoe mensen zich bewegen in een groep. Wie heeft welke rol? Hoe kan je het gedrag beïnvloeden? Wat doet welk gedrag met jou?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Een rondleiding door het Wibauthuis. Beweeg je telefoon of gebruik je muis om rond te kijken. Tip: bekijk deze video fullscreen.

Programma volgt

Volgende open dagen