Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma - Jaar 3 en 4

In het derde en vierde jaar van je opleiding volg je een minor en studeer je af.

Minor

In het derde of vierde studiejaar volg je een minor. Een minor is een keuzeprogramma van 30 studiepunten waarmee je in een half jaar je kennis verder verbreedt of juist verdiept. In een minor ga je met een kleine groep studenten en docenten een semester lang intensief in op een onderwerp dat jij interessant vindt.

Social Work biedt bijvoorbeeld minoren aan in de volgende onderwerpen: ethiek, sociaal ondernemerschap, jongerenwerk, diversity in urban areas, werken in gedwongen kader. Je hebt de keuze uit maar liefst 1500 minoren door heel Nederland en enkele tientallen in het buitenland!

Afstuderen

Vanaf het derde jaar van de opleiding ga je aan de slag met het afstudeerprogramma. Hierin werk je aan verdieping op het door jou gekozen profiel en ga je aan de slag in de praktijk. Daarnaast werk je aan een maatschappelijk vraagstuk in een van de thema’s van de Sociale Agenda. Er zijn mogelijkheden om delen van het afstudeerprogramma in het buitenland te doen.

Specifieke afstudeerrichting GGZ-Agoog

In het profiel Zorg kun je vanaf het derde jaar kiezen voor de afstudeerrichting GGZ-Agoog, die recht geeft op registratie voor GGZ-Agoog.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 12 februari 2019