Hogeschool van Amsterdam

Social Work

Bachelor, voltijd

Impact maken op de samenleving. Meer sociale rechtvaardigheid creëren. Bijdragen aan een volwaardig bestaan voor iedereen. Juist voor individuen en groepen waarvoor dit moeilijk is en niet vanzelfsprekend is. Hoe? Dat leer je bij de opleiding Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam.

Hoe verander je de stad?

Bekijk de video en ontdek hoe Luz en Zina de stad veranderen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Iets voor jou?

Tijdens de opleiding Social Work leer je hoe je mensen activeert om mee te doen in de samenleving en regie te krijgen over hun eigen leven. Je volgt vakken waarin je de kennis en vaardigheden leert die je nodig hebt in de praktijk. En je gaat meteen aan de slag met de sociale vraagstukken die in de metropoolregio Amsterdam spelen in de Sociale Agenda.

Meer weten?

Ben je bij de open dag geweest en wil je ervaren hoe het is om Social Work te studeren? Kom dan een dag proefstuderen.

Voordat je aan het eerste jaar van je opleiding begint maak je een keuze voor een van de drie profielen: Welzijn en Samenleving, Zorg, of Jeugd.

Meer over de profielen

Je hebt minimaal 15 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Hoeveel tijd besteed je aan je studie?

Het werkveld voor de sociaal werker is breed. Je profiel – al dan niet in combinatie met een van de afstudeerrichtingen – geeft je toegang tot een van de sectoren in het brede werkveld.

Welk beroep kies jij?

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma.

Welke toelatingseisen zijn er?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei 2020 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ongeveer 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je krijgt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en je ontvangt daarna een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht

Social Work studeren aan de HvA?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien