Hogeschool van Amsterdam

Social Work

Bachelor, deeltijd

Werk je in de Social Work-beroepspraktijk en wil je je verder ontwikkelen als onderzoekende, ondernemende, innovatieve, sociaal werker? Kies dan voor de opleiding Social Work in deeltijd.

Samen met het werkveld, je docenten en medestudenten ga je aan de slag met de sociale vraagstukken van de stad Amsterdam, zoals:

  • gelijke kansen voor iedereen
  • wonen en armoede
  • ruimte voor kinderen en jongeren om zich te ontwikkelen
  • participatie van buurtbewoners
  • de stad als leefomgeving

Voordat je aan het eerste jaar van je opleiding begint maak je een keuze voor een van de drie profielen: Welzijn en Samenleving, Zorg, of Jeugd.

Meer over de profielen

Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 8. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Hoeveel tijd besteed je aan je studie?

Het werkveld voor de sociaal werker is breed. Je profiel – al dan niet in combinatie met een van de afstudeerrichtingen – geeft je toegang tot een van de sectoren in het brede werkveld.

Beroepen en werkvelden

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast beschik je over een relevante werkplek die voldoet aan een aantal criteria.

Welke toelatingseisen zijn er?

Schrijf je bij voorkeur voor 1 mei 2020, maar uiterlijk op 31 augustus 2020 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht