Hogeschool van Amsterdam

Sociaal Juridische Dienstverlening

Sociaal-Juridische Dienstverlening. Bachelor, voltijd

Ben je maatschappelijk betrokken en wil je mensen helpen bij het oplossen van hun juridische problemen? Kom dan Sociaal Juridische Dienstverlening studeren aan de Hogeschool van Amsterdam.

Bekijk de video Sociaal Juridische Dienstverlening: iets voor jou?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Meer weten?

Ben je bij de open dag geweest en wil je ervaren hoe het is om SJD te studeren? Kom dan een dag proefstuderen.

Aan de hand van thema’s als Arbeid en Inkomen, Criminaliteit en Veiligheid, en Integrale Schulddienstverlening werk je met wet- en regelgeving. Vakken op het gebied van communicatie en methodiek en maatschappij bereiden je voor op de maatschappelijke kant van het beroep.

Lees meer over het studieprogramma

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit colleges en trainingen. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 20. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Hoeveel tijd besteed je aan je studie?

Een SJD’er is breed inzetbaar bij verschillende organisaties en in uiteenlopende functies, zowel in de non-profit als de profit sector. Bekijk een overzicht van mogelijke functies per werkveld.

Bekijk beroepen en werkvelden

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma.

Meer over toelatingseisen

Schrijf je uiterlijk op 1 juni in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal 5 werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht