Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Sociaal Juridische Dienstverlening

Na afronding van je hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening kun je ervoor kiezen om je verder te verdiepen in het juridische of sociale vakgebied. Je kunt je verder specialiseren door het volgen van een master.

Om na je bachelor SJD een master te volgen, moet je eerst een schakeltraject volgen. Dit traject wordt aangeboden door de schakelzone van de Open Universiteit en omvat 50 tot 60 studiepunten. Een afgerond schakeltraject kan toegang geven tot een juridische masteropleiding (zonder civiel effect) aan de UvA. Ook kun je na het schakeltraject een juridische master (zonder civiel effect) volgen aan de Open Universiteit.

Na afronding van je master ben je niet toelaatbaar tot een togaberoep. Dat wil zeggen dat je geen rechter, advocaat of officier van justitie kunt worden. Alleen een juridische masteropleiding in combinatie met een wetenschappelijke juridische bacheloropleiding geeft toegang tot de togaberoepen.

Wanneer je in het vierde jaar de doorstroomminor Sociaalwetenschappelijk Onderzoek hebt gevolgd met een extra universitair vak, dan kan je doorstromen naar de volgende masters van de Vrije Universiteit:

  • Sociologie
  • Beleid, Communicatie en Organisatie
  • Culture, Organization and Management
  • Bestuurskunde
  • Political Science
  • Social and Cultural Anthropology

Als je de bacheloropleiding Sociaal Juridische Dienstverlening succesvol hebt afgerond en een aantal jaren werkervaring hebt, kun je de master Social Work in deeltijd volgen. De master Social Work is bedoeld voor hbo-geschoolde professionals in de sectoren zorg en welzijn die verdieping zoeken in hun vakgebied en willen doorgroeien in de beroepspraktijk. De opleiding voorziet in een aantoonbare maatschappelijke behoefte: senior professionals die midden in de praktijk staan en het verschil willen maken in hun organisatie. Kijk voor meer informatie bij de opleiding Master Social Work.

Als je de bacheloropleiding Sociaal Juridische Dienstverlening succesvol hebt afgerond en een aantal jaren werkervaring hebt een juridische functie op hbo- of academisch niveau, kun je de master Legal Management volgen. Kijk voor meer informatie bij de opleiding Master Legal Management.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 10 december 2019