Hogeschool van Amsterdam

Stage

Sociaal Juridische Dienstverlening

Nadat je in de eerste twee jaar kennis maakt met allerlei aspecten van de sociaal-juridische dienstverlening, loop je in het derde jaar tien maanden stage.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Stage lopen kan zowel in Nederland als in het buitenland. Je gaat zelf op zoek naar een stageplaats die jou aanspreekt en die bij je past. De opleiding heeft een uitgebreide vacaturebank waar je gebruik van kunt maken. In het tweede jaar krijg je bij het studieonderdeel Stagevoorbereiding ondersteuning bij het vinden van een geschikte stageplaats.

Je loopt vier dagen per week stage en komt een keer in de twee weken naar school voor een bijeenkomst met je stagegroep en stagedocent. In deze bijeenkomsten ontwikkel je het professioneel handelen door middel van trainingen en methodische werkbegeleiding. Daarnaast geeft iedere student een werkbespreking over zijn stageplaats. Zo leer je veel over de organisaties waar je medestudenten stage lopen en blijf je op de hoogte van wat er speelt in het sociaal juridisch werkveld. Je sluit het stagejaar af met een een assessment. Dit is een gesprek aan de hand van je portfolio. In je portfolio heb je beroepsproducten verzamelt die je tijdens je stage hebt gemaakt. Je laat zien welke keuzes je hebt gemaakt en hoe je deze keuzes kunt verantwoorden.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 14 oktober 2019