Hogeschool van Amsterdam

Internationaal

Sociaal Juridische Dienstverlening

Een studieperiode in het buitenland verdiept je studie en heeft persoonlijke meerwaarde. Het levert je meer op dan studiepunten alleen, zoals kennis van een andere taal en cultuur en internationale contacten. Je doet nieuwe ervaringen op en je wordt zelfstandiger.

Internationale SJD-dag

Elk jaar organiseert de opleiding SJD de Internationale SJD-dag. Studenten die naar het buitenland zijn geweest presenteren daar hun resultaten en vertellen over hun ervaringen. Jij kunt ook een studieonderdeel in het buitenland doen.

Er zijn in het eerste jaar excursies naar Brussel, Genève, en Straatsburg. In het tweede studiejaar kun je bijvoorbeeld deelnemen aan het keuzevak ‘Marokko’. Een buitenlandstage kun je doen in het derde jaar van de opleiding. Je kunt in je vierde jaar buitenlandervaring opdoen via internationale minoren, externe onderzoeksopdrachten en het uitwisselingsprogramma met de Hogeschool Leuven.

International Office

Heb je de ambitie om in het buitenland stage te lopen of je afstudeeropdracht in het buitenland te doen? Begin dan op tijd met de oriëntatie en voorbereiding. Bespreek je ambitie al tijdens je eerste jaar met je studentbegeleider of maak een afspraak bij het International Office. Daar kun je terecht met al je vragen over de studiemogelijkheden in het buitenland.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 14 oktober 2019