Studiebelasting

Sociaal Juridische Dienstverlening - deeltijd

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit (werk)colleges en trainingen. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar van de opleiding is 12. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Naast de contacttijd besteed je ca. 28 uren alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie. Een significant aantal van deze uren wordt ingevuld op je betaalde of onbetaalde SJD-werkplek.

Bindend studieadvies

Per studiejaar kun je 60 studiepunten halen. Haal je in het eerste jaar van de opleiding minder dan 50 studiepunten, dan geeft de HvA je een negatief bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Met je studentbegeleider bespreek je dan of je bij een andere opleiding beter op je plek bent. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd.

Lees meer over de BSA-norm.

Lesdagen

Tijdens je opleiding heb je op woensdagavond en donderdag (overdag) les. Toetsen kunnen op andere dagen ingeroosterd worden. Als je een minor volgt, kunnen lessen op een andere dag zijn.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 31 augustus 2020