Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Sociaal Juridische Dienstverlening

Voor studiejaar 2020-2021 kun je je tot uiterlijk 31 augustus 2020 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen. 

Het volgen van een deeltijdopleiding én het werken in de SJD-praktijk vraagt veel van je. SJD gaat graag met jou in gesprek over onze opleiding, het werkveld en jouw verwachtingen.

Daarnaast kan je aan een studiekeuzecheck deelnemen.

De studiekeuzecheck bestaat uit de volgende verplichte onderdelen.

  • Je doorloopt thuis een online cursus.
  • Je neemt deel aan een studiekeuzecheck bijeenkomst van 2,5 uur bij de HvA.

In de online cursus maak je kennis met het onderwijs van SJD. Tijdens de studiekeuzecheck bijeenkomst ontmoet je toekomstige studiegenoten, docenten en studenten. Samen ga je aan de slag met actuele ontwikkelingen in het SJD werkveld. Zo krijg je een goede indruk van de opleiding, het werkveld, de werkwijze en sfeer bij SJD. 

Een week voor de bijeenkomst ontvang je het programma, het tijdstip en de locatie waar je wordt verwacht.

De studiekeuzecheck vindt plaats op:

  • donderdag 9 april
  • dinsdag 9 juni
  • dinsdag 7 juli

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf half januari 2020 ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van deze data.  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

 

Je krijgt een positief studiekeuzeadvies als je voor beide toetsen een voldoende haalt. Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies. Een negatief studiekeuzeadvies is niet bindend maar geeft aan dat de opleiding twijfelt of jij een goede studiekeuze hebt gemaakt en of je succesvol zult zijn in de opleiding.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 22 oktober 2019