Inschrijven en studiekeuzecheck

Sociaal Juridische Dienstverlening - deeltijd

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2021 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur voor 1 mei 2022, maar uiterlijk op 31 augustus 2022.

CROHO-naam

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Sociaal-Juridische Dienstverlening. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34641). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Studiekeuzecheck SJD - deeltijd

Het volgen van een deeltijdopleiding én het werken in de SJD-praktijk vraagt veel van je. SJD gaat graag met jou in gesprek over onze opleiding, het werkveld en jouw verwachtingen.

Daarnaast kun je aan een studiekeuzecheck deelnemen. Hoewel dit bij de opleiding in deeltijd geen verplicht onderdeel van je inschrijving is, raden we je aan om aan de studiekeuzecheck mee te doen.

De studiekeuzecheck van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening bestaat uit een online cursus die je thuis doorloopt en een bijeenkomst. In de cursus maak je kennis met de onderdelen uit de propedeuse en maak je een eindopdracht.

Je hoeft je niet vooraf voor te bereiden op de studiekeuzecheck.

Nadat je een inschrijfverzoek hebt ingediend in Studielink, ontvang je vanaf half januari per e-mail een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. Je kiest een datum voor de bijeenkomst.

Een week voor de bijeenkomst ontvang je per e-mail een link naar de online cursus. Je hebt een week de tijd om de cursus te doen. Het doorlopen van de cursus en het maken van de opdracht kost ongeveer 2 uur.

Je hoeft je niet vooraf voor te bereiden op de studiekeuzecheck.

De mails worden verstuurd naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Heb je geen berichten ontvangen? Check dan je spambox.

  • donderdag 7 april
  • dinsdag 14 juni
  • dinsdag 12 juli

Na afronding van de online studiekeuzecheck ontvang je binnen twee weken per e-mail een studiekeuzeadvies. Je krijgt een positief advies als je de online cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Na het afronden van de cursus kun je deelnemen aan een online bijeenkomst om vragen te stellen.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen. Kijk voor meer informatie over het studiekeuzeadvies op hva.nl/studiekeuzecheck deeltijd-duaal.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 14 januari 2022