Hogeschool van Amsterdam

Werken en studeren

Sociaal Juridische Dienstverlening

De deeltijdopleiding SJD is voor jou geschikt als je je studie wilt combineren met het werken in de sociaal juridische praktijk.

Door de combinatie van studie, werk en privé zijn discipline en zelfstandigheid erg belangrijk. Vanuit de opleiding krijg je ondersteuning door een studentbegeleider. Samen bespreken jullie je studievoortgang en eventuele knelpunten.

Relevant werk

De combinatie van leren en werken vormt de kern van het onderwijs. Je past je kennis uit de opleiding toe op de werkvloer. Omgekeerd breng je situaties uit de praktijk mee naar de lessen. Zo ontstaat er een wisselwerking tussen de opleiding en de praktijk die ervoor zorgt dat je het maximale uit je opleiding haalt.

Tijdens het eerste studiejaar verricht je voor minstens 8 uur per week werkzaamheden in de SJD praktijk. Dit kan in de vorm van betaald werk, vrijwilligerswerk of een stage. Misschien beschik je bij aanvang van de opleiding nog niet over een relevante werkplek. Je kunt dan wel starten met de opleiding, maar dient in de tweede helft van de opleiding, vanaf 1 februari, een relevante werkplek te hebben en 16 uur per week te werken. 

In het eerste studiejaar krijg je in het onderwijsprogramma een goed beeld van welk werk relevant is. Het vinden van werk is je eigen verantwoordelijkheid, maar je krijgt hierbij wel begeleiding.

Bij aanvang van het tweede studiejaar moet je minstens 12 uur per week – betaald of onbetaald – sociaal juridische werkzaamheden verrichten op hbo-niveau.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 1 november 2019