Hogeschool van Amsterdam

Waarom Pabo HvA

60.000 kinderen in Amsterdam hebben je nodig

Wil jij aan de slag in één van de meest betekenisvolle beroepen die er zijn? Wil jij een onvergetelijke rol spelen in het leven van kinderen? Word dan leraar in het basisonderwijs. Daarmee sta je aan de basis van de ontwikkeling van kinderen en ben je betrokken bij tal van maatschappelijke vraagstukken. Zeker als je opgeleid wordt in Amsterdam.

In Amsterdam zijn er meer dan 60.000 basisschoolleerlingen. Kinderen met allerlei verschillen in cultuur, religie en achtergrond. Deze kinderen hebben heel hard goede leraren nodig. Mensen die niet alleen hun vak verstaan, maar die ook inspirator en rolmodel zijn. Die stimuleren en motiveren. Wil jij zo’n rolmodel zijn? Wil jij het verschil maken in het leven van kinderen? Volg dan de opleiding tot leraar Basisonderwijs, aan de Pabo van de Hogeschool van Amsterdam.

In Amsterdam is een aanzienlijk tekort aan leerkrachten. Je kans op een baan in het onderwijs is groot. Daarnaast heb je met een opleiding tot leerkracht volop andere mogelijkheden. Want op de Pabo van de HvA ontwikkel je je breed. We werken met thema’s die je optimaal voorbereiden op het lesgeven op Amsterdamse scholen. Urban Education noemen we dat. Vanuit het idee: Als je het hier kan, kan je het overal.

Met de Pabo van de HvA doe je veel meer dan alleen lesgeven, je helpt kinderen groeien, letterlijk en figuurlijk, wie ze ook zijn en wat hun achtergrond ook is.

 

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 17 juni 2020