Hogeschool van Amsterdam

Honours Programme Pabo HvA voltijd

Ben je zelfstandig, gedreven en creatief? En durf je de lat hoog te leggen om meer uit je studie te halen? Dan kun je kiezen om honoursonderwijs volgen. In het eerste jaar kun je kiezen uit het aanbod van Honours Talent Modules van de HvA. Vanaf het tweede jaar van je studie kun je kiezen om het Honours Programme van de opleiding te volgen of een deel daarvan.

Honours Talent Module

In het eerste jaar kun je naast je opleiding een Honours Talent Module uit het aanbod van de HvA volgen. Je ontdekt zo of een extra programma op een veeleisend niveau iets voor je is. Vaak studeer je samen met studenten van andere, verwante opleidingen.


Honours Programme

Als je merkt dat de studie tot leerkracht basisonderwijs je goed afgaat en je je  verder inhoudelijk in je toekomstige vak wilt verdiepen, dan heb je in je tweede en derde studiejaar de mogelijkheid om dat te doen bij een aantal beroepsopdrachten.  Je gaat met een onderzoeksmatige aanpak de diepte in.

Wélke aspecten van de beroepsopdrachten je nader gaat bekijken, dat is aan jou. Je bespreekt dit met een docent die je hierin begeleidt.
Bij het uitvoeren van een beroepsopdracht op honoursniveau laat je zien dat je verdieping aan kunt brengen door je creativiteit in te brengen en je onderzoekend en innovatief vermogen. In de verdieping / verbreding kan het accent liggen op zowel theorie als praktijk. Er wordt veel zelfstandigheid en pro-activiteit van je verwacht.  Kortom: volop ruimte voor jouw persoonlijke invulling.

Bekijk de inhoud van de modules van dit programme in de studiegids van de opleiding.

 

Toelatingseisen

  • Voor het volgen van een Honours Talent Module gelden geen toelatingseisen.
  • Voor het volgen van het Honours Programme geldt dat je je propedeuse in één jaar hebt behaald.
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 15 juli 2019