Hogeschool van Amsterdam

Pabo HvA

Opleiding tot leraar Basisonderwijs. Bachelor, voltijd

Wil jij aan de slag in één van de meest betekenisvolle beroepen die er zijn? Wil jij een onvergetelijke rol spelen in het leven van kinderen? Word dan leraar in het basisonderwijs. Daarmee sta je aan de basis van de ontwikkeling van kinderen en ben je betrokken bij tal van maatschappelijke vraagstukken. Zeker als je opgeleid wordt in Amsterdam.

De voltijdopleiding Pabo HvA duurt vier jaar. Je leert meer dan lesgeven alleen. Je leert hoe je kinderen kunt laten groeien, letterlijk en figuurlijk, wie ze ook zijn en wat hun achtergrond ook is. Tijdens je studie werk je ieder semester aan een ander thema. Alle vakken die je volgt zijn ook gekoppeld aan dat thema. Alles wat je leert kun je direct toepassen in de praktijk, want vanaf het eerste jaar sta je al bij een van onze opleidingsscholen voor de klas. Uiteraard word je daar intensief bij begeleid door een mentor en een docent van de Pabo HvA.

Met de Pabo HvA op zak kun je voor de klas. Dat spreekt voor zich. Je kans op een baan in het onderwijs in Amsterdam is groot. Er is binnenkort in Amsterdam een aanzienlijk tekort aan leerkrachten.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een vwo diploma. Zit je op de havo of het mbo niveau 4? Dan moet je aan aanvullende toelatingseisen voldoen. Het kan betekenen dat je landelijke toelatingstoets moet doen. Hiermee toon je aan voldoende kennis van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek te hebben.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 juni in via hva.nl.studielink met je DigiD. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na je inschrijving in Studielink doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding