Pabo HvA

Opleiding tot leraar Basisonderwijs. Bachelor, voltijd

Wil jij aan de slag in één van de meest betekenisvolle beroepen die er zijn? Wil jij een onvergetelijke rol spelen in het leven van kinderen? Word dan leraar in het basisonderwijs. Daarmee sta je aan de basis van de ontwikkeling van kinderen en ben je betrokken bij tal van maatschappelijke vraagstukken. Zeker als je opgeleid wordt in Amsterdam.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Bachelor Pabo HvA voltijd Iets voor jou?

Wat houdt de opleiding in?

De voltijdopleiding Pabo HvA duurt vier jaar. Je leert meer dan lesgeven alleen. Je leert hoe je kinderen kunt laten groeien, letterlijk en figuurlijk, wie ze ook zijn en wat hun achtergrond ook is. Alles wat je leert kun je direct toepassen in de praktijk, want vanaf het eerste jaar sta je al bij een van onze opleidingsscholen voor de klas.

Bekijk het studieprogramma van Pabo HvA

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Met de Pabo HvA op zak kun je voor de klas. Dat spreekt voor zich. Je kans op een baan in het onderwijs in Amsterdam is groot. Er is in Amsterdam een aanzienlijk tekort aan leerkrachten. Daarnaast heb je met een opleiding tot leerkracht volop andere mogelijkheden. Op de Pabo van de HvA werken we met thema’s die je optimaal voorbereiden op het lesgeven op Amsterdamse scholen. Urban Education noemen we dat.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Pabo HvA

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een vwo diploma. Heb je de havo of het mbo niveau 4 afgerond? Dan moet je aan aanvullende toelatingseisen voldoen. Het kan betekenen dat je landelijke toelatingstoets(en) moet doen. Hiermee toon je aan voldoende kennis van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek te hebben.

Bekijk de toelatingsprocedure van Pabo HvA

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.nl.studielink met je DigiD. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na je inschrijving in Studielink doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure van Pabo HvA
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding