Hogeschool van Amsterdam

Beroepsmogelijkheden

Ben je meester of juf geworden? Dan heb je een heel goed toekomstperspectief! Het Arbeidsmarkt Platform Primair Onderwijs heeft berekend dat het aantal openstaande vacatures voor leerkrachten de komende jaren flink oploopt.

Dit komt doordat veel leerkrachten met pensioen gaan, maar ook omdat het aantal basisschoolleerlingen harder groeit dan het aantal leerkrachten. Dat geldt overigens niet alleen voor Amsterdam. Ook in andere delen van Nederland is er grote behoefte aan goed opgeleide leerkrachten. Je vindt de statistieken van dit onderzoek op de website van het Arbeidsmarkt Platform Primair Onderwijs.

Bovendien biedt het basisonderwijs je allerlei mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Je kunt verschillende nascholingsprogramma's volgen, een masteropleiding doen of je verder specialiseren, bijvoorbeeld tot intern begeleider. Daarmee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt nog verder. Maar wat misschien nog wel belangrijker is: daarmee kan je van nog grotere betekenis zijn in de levens van kinderen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 11 december 2018