Pabo HvA

Opleiding tot leraar Basisonderwijs (3-jarig traject). Bachelor, deeltijd

Hoe geef je kinderen met verschillende achtergronden de kennis en vaardigheden mee om straks goed te kunnen functioneren in de multiculturele maatschappij? Op de Pabo HvA maak je kennis met de diversiteit van de grote stad en leer je rekening te houden met verschillen tussen leerlingen en ouders op het gebied van taal, cultuur, religie en sociaaleconomische achtergrond.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Pabo HvA deeltijd  - Horecaondernemer wordt leraar basisonderwijs

Wat houdt de opleiding in?

De deeltijdopleiding Pabo HvA is zowel kennis- als praktijkgericht. Het onderwijsaanbod bestaat uit vak- en werkcolleges. Ieder blok van tien weken wordt afgesloten met toetsweken. Daarnaast werk je aan een beroepsopdracht, waarbij je theorie en praktijk aan elkaar koppelt. Je volgt vakcolleges, vakken die op de basisschool op het programma staan.

Bekijk het studieprogramma van Pabo HvA deeltijd

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Nadat je de Pabo HvA succesvol hebt afgerond, ben je bevoegd om les te geven in het basisonderwijs. Op dit moment is er veel vraag naar goed opgeleide leerkrachten. Je kunt je blijven ontwikkelen door een master of nascholingstraject te volgen. Bijvoorbeeld om de rol van remedial teacher of intern begeleider te vervullen of een voortrekker te zijn bij onderwijsvernieuwing binnen je school.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Pabo HvA deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt toegelaten tot de driejarige deeltijdopleiding met een vwo-diploma of afgeronde hbo- of wo-bachelordiploma. Je bent ook toelaatbaar als je een havo-diploma hebt met minimaal een 8,0 als gemiddeld eindcijfer (onafgerond). Wil je instromen met een havo-diploma, dan gelden er extra, landelijke toelatingseisen. Je moet mogelijk landelijke toelatingstoetsen maken voor de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek.

Bekijk de toelatingsprocedure van Pabo HvA deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2021 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving op 31 augustus 2022. Na aanmelding in Studielink meld je je aan voor een intake.

Bekijk de inschrijfprocedure van Pabo HvA deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding