Hogeschool van Amsterdam

Toelatingseisen

Je wordt tot de opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo- (met wiskunde A of B), vwo- of mbo-4 diploma. Er gelden geen extra eisen.

De opleiding is met name gericht op de volgende groepen:

  • Afgestudeerden op mbo-niveau 3 met een verwante opleiding en minimaal twee jaar relevante werkervaring. Daarnaast dien je de 21+ toets gehaald te hebben;
  • Afgestudeerden op mbo-niveau 4 met een verwante opleiding en minimaal een jaar relevante werkervaring;
  • Uitvallers van een verwante hbo-opleiding;
  • Uitvallers uit de eigen bachelor Techniek (onderbouw) en Mens en Technologie.

We adviseren je in alle gevallen om contact op te nemen met de opleidingsmanager: Dineke de Rijk ( m.d.de.rijk@hva.nl). Voor informatie kun je ook terecht bij het onderwijsbureau: onderwijsbureau-doo@hva.nl, tel. nr. 020 - 599 56 10. 

Extra toelatingsmogelijkheden

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma, dan moet jouw diploma gewaardeerd worden door de HvA. Naast een geschikt diploma, geldt voor Nederlandstalige opleidingen dat je alle vier de onderdelen van het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, niveau II (NT2) behaald hebt.  Meer informatie over diplomawaardering.

Taal- en Schakeltraject

Wil je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II en/of mis je een vak op je buitenlandse diploma (minimaal havo 5-niveau), dan kun je een voorbereidend traject volgen: het Taal- en Schakeltraject.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Let op!  Voor studiejaar 2020-2021 geldt een speciale regeling voor mbo-studenten die in september 2020 willen starten en een kleine studievertraging hebben opgelopen door de maatregelen rond de coronacrisis. Bekijk de actuele informatie over de toelating op deze pagina.

Deficiëntie- en opfriscursussen

De volgende mogelijkheden worden geboden:

  • Om vakken te volgen (inclusief toetsing), waarin je geen eindexamen hebt gedaan, maar die nodig zijn om toegelaten te worden (deficiëntie).
  • Om vakken, waarin je wel eindexamen hebt gedaan, bij te spijkeren (opfrissen).
  • Als je een MBO-4 diploma hebt en je kennis van een vak wilt bijspijkeren (opfrissen).

Meer informatie over deficiëntie- en opfriscursussen.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 15 juni 2020