Hogeschool van Amsterdam

Onderwijsondersteuner Techniek

Ad Onderwijsondersteuner Techniek. Associate degree, deeltijd

Techniek is eindeloos boeiend, zowel voor jongens als voor meisjes. Wil jij de uitdaging aangaan om jongeren hiermee in aanraking te brengen en heb je ervaring met een technisch beroep? Dan is deze Associate degree-opleiding misschien iets voor jou.

Deze tweejarige deeltijdopleiding is gericht op vakinhoudelijke kennis en op vaardigheden die je voorbereiden op het beroep van onderwijsondersteuner. Het programma sluit aan op delen van het curriculum van de bacheloropleiding Leraar Techniek tweedegraads. Het eerste jaar verdiep je je in vakinhoudelijke kennis tijdens modules als Leeromgeving van de Toekomst en Mobiliteit en Transport. Je loopt stage (werkplekleren) op een school en bij een bedrijf. Als je al werkzaam bent op een school leer je de behandelde theorie direct toepassen in de dagelijkse praktijk op je eigen school.

Lees meer

Je kunt aan de slag als praktijkbegeleider en onderwijsondersteuner. Je begeleidt leerlingen die (beroeps)vaardigheden en (beroeps)houding in de praktijk opdoen.

Lees meer

je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4. Extra eisen staan in onderstaand schema. Kijk voor de laatste informatie over de toelatingseisen en de mogelijkheden als je niet aan de toelatingseisen voldoet op hva.nl/oot-dt.

Lees meer

Wil je in september 2020 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2019 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2020. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding