Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

De opleiding sluit aan bij de inhoud en het curriculum van de bacheloropleiding Leraar Techniek.

Je verdiept je in vakinhoudelijke kennis. Je volgt modulen als Informatie en communicatie, Robotica, De Leeromgeving van de Toekomst en Mobiliteit en Transport. Ook volg je een stage (werkplekleren) op een school. Als je al werkzaam bent op een school vertaal je theorie en didactische concepten naar je eigen praktijk. Je gebruikt dan de theorie die je leert om deze in het onderwijs toe te passen.

In het eerste en tweede jaar loop je stage: zowel op een school als in een bedrijf. Tijdens de opleiding krijg je twee keer een assessment. Het eerste krijg je aan het einde van het eerste jaar om te bekijken of je geschikt bent om te worden toegelaten in de hoofdfase. Het eindassessment krijg je aan het eind van de opleiding.

Het curriculum

Hieronder hebben we het ‘curriculum’ van de opleiding op een rijtje gezet, ofwel het overzicht van de vakken tijdens de vier jaar van de opleiding. Wil je precies weten welke vakken je wanneer krijgt en wat die vakken inhouden? Kijk dan in de studiegids. Daar vind je alles terug.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 5 april 2018