Hogeschool van Amsterdam

Onderwijsondersteuner Horeca en Voeding

Ad Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek I en II. Associate degree, deeltijd

Ben jij een vakman of -vrouw met ervaring binnen de horeca of bakkerijbranche en wil je de kennis en vaardigheden uit je loopbaan aan vmbo en mbo-leerlingen doorgeven? Dan is deze Associate degree-opleiding misschien iets voor jou.

Het programma sluit aan bij de inhoud en het curriculum van de bacheloropleiding Leraar Horeca en Voeding (Leraar Consumptieve Techniek I en II). In het eerste jaar verdiep je je vooral in vakinhoudelijke kennis. Je volgt vakken als Algemene Natuurwetenschappen, Microbiologie en vakdidactiek. Ook volg je een stage (werkplekleren) op een school. Werk je al als onderwijsondersteuner op een school? Dan kun je de beroepsopdrachten uitvoeren op je eigen school.

Lees meer

Er is op dit moment behoefte aan praktijkbegeleiders en onderwijsondersteuners. Dat komt doordat leerlingen de beroepsvaardigheden en beroepshouding met name in de praktijk opdoen en daarin begeleid moeten worden.

Lees meer

Heb je een diploma op mbo-4 niveau of een havo of vwo-diploma, dan ben je toelaatbaar. Ben je al lang uit het onderwijs en wil je je kennis bijspijkeren? Volg dan eerst de voorbereidende cursus of maak het 21+-toelatingsexamen.

Lees meer

Wil je in september 2020 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2019 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2020. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding