Hogeschool van Amsterdam

Stage

Oefentherapie

Stage lopen betekent veel nieuwe indrukken opdoen en je verdiepen in het werkveld van de oefentherapie. Tijdens de stages kom je erachter hoe de theorie die je op de opleiding leert wordt gebruikt in de praktijk, maar ook hoe je door jouw praktijkervaring anders naar de theorie gaat kijken.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Opbouw stages

De stages zijn heel gevarieerd. In het eerste jaar loop je een korte oriënterende stage bij een praktijk, een half jaar een sociale stage van enkele uren per week en tot slot in het voorjaar een tweeweekse zorgstage bij een zorginstelling voor ouderen (Cordaan). In het tweede jaar loop je twee keer tien weken stage op een andere praktijkgerichte school zoals het ROC Amsterdam of het conservatorium. In jaar drie loop je een reguliere stage van twintig weken in een praktijk en jaar vier kent een specialiserende stage. Deze duurt ook twintig weken.

Binnen- en buitenlandse stages

Je kunt in plaatsen door heel Nederland stage lopen. Stages in de praktijk heb je onder andere op het gebied van kinderen, ouderenzorg, revalidatie, bedrijfsoefentherapie, maar bijvoorbeeld ook bij een manege en zwangerschapsoefentherapie. Ook binnen en buiten Europa zijn er stagemogelijkheden. Je hoeft je stage niet zelf te regelen, hier zorgt de opleiding voor. Als je ervoor kiest om een afstudeerrichting te volgen is de stage in jaar 4 verbonden aan de afstudeerrichting.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 10 september 2021