Hogeschool van Amsterdam

JAAR 2, 3 EN 4

Oefentherapie

In het tweede jaar ontwikkel je je verder tot een nieuwsgierige, creatieve en ondernemende oefentherapeut. Je leert zelfstandig kennis te vinden, te beoordelen en te onderbouwen en deze in te zetten bij complexere vraagstukken. Vanaf het derde jaar geef je meer richting aan je eigen profiel als oefentherapeut. Je kiest ervoor om een afstudeerrichting te volgen of kiest zelf hoe je jouw laatste twee jaar van de opleiding invult.

Jaar 2

Waar in het eerste jaar de gezonde mens centraal staat, is dat dit jaar de mens met ziekten. De volgende thema’s en ziekten komen aan bod: Neurologie, Orthopedie, Pathologie, Psychologie, omgaan met verschillende doelgroepen zoals zwangere vrouwen, kinderen en ouderen en wetenschappelijk onderzoek. In het tweede jaar loop je gedurende een periode van 20 weken een aantal dagen stage op een andere praktijkgerichte opleiding, bijvoorbeeld op het ROC Amsterdam bij de Horeca- en Koksopleidingen. Hier leer je de studenten om al tijdens hun opleiding oog te hebben voor gezonde bewegingsgewoonten en gedrag tijdens werk.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Jaar 3 en 4

De laatste twee jaar van de opleiding staat in het teken van voorbereiding op de beroepspraktijk. Je volgt een minor en loopt twee keer een stage van twintig weken. Je sluit de opleiding af met een afstudeeronderzoek: de bachelor thesis.

Afstudeerrichtingen

Vanaf jaar 3 geef je meer richting aan jouw toekomstige beroep. Je kunt kiezen uit de onderstaande afstudeerrichtingen:

  • Werk, Presteren en Sport Oefentherapie
  • Kind en Jongere Oefentherapie
  • Chronische Pijn en Psychosomatische Oefentherapie
  • Geriatrie en Revalidatie oefentherapie
  • Zwangerschap en Bekken oefentherapie
  • Vrije afstudeerrichting Oefentherapie

Als je ervoor kiest om een afstudeerrichting te volgen zijn de minor (keuzeprogramma) in jaar 3, de stage en het afstudeerproject in jaar 4 aan de richting verbonden. Na afronding van de richting krijg je een aantekening op je diploma.

Minor

Een minor is een keuzevak van een half jaar. Hiermee verbreed of verdiep je je kennis. Je kunt een minor binnen het interessegebied Gezondheid, Sport en welzijn volgen, maar ook bij een van de andere opleidingen van de HvA of elders. Voorbeelden van minoren zijn Global Health en Zorgtechnologie . En de minor voorbereiding master Human Movement Sciences (VU) biedt je de mogelijkheid om je al tijdens je bachelor Oefentherapie te kwalificeren voor directe start met een master op de universiteit (VU) na het behalen van je diploma.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 10 september 2021