Hogeschool van Amsterdam

Waarom deze opleiding?

Oefentherapie

Bij bewegingsklachten en sportblessures denkt men vaak als eerste aan de fysiotherapeut. Maar als die klachten blijven terugkeren, is er meer aan de hand. Ze kunnen te maken hebben met de manier van bewegen of iemands levensstijl. En dat is het terrein van de oefentherapeut.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

OEFENTHERAPIE IETS VOOR JOU?

Deze opleiding past bij jou als je het leuk vindt om mensen te motiveren gezonde keuzes te maken. Je bent creatief, nieuwsgierig, ondernemend, zelfstandig en energiek. Je kan goed met mensen omgaan en hebt uiteraard iets met het menselijke lichaam, gezondheid en beweging. Maar waar je vooral in geïnteresseerd bent, is de mens achter de klacht. Die wil je in beweging krijgen.

WAAROM OEFENTHERAPIE AAN DE HVA?

De opleiding Oefentherapie heeft begin 2017 het bijzonder kenmerk ‘Communities of Practice’ ontvangen van de NVAO. Deze organisatie beoordeelt de kwaliteit van het onderwijs. Een Community of Practice is een leeromgeving die door de opleiding wordt gecreëerd. Hier komen onderwijs, onderzoek en werkpraktijk samen.

In de onderstaande video vind je een voorbeeld hiervan.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

In de video is te zien hoe studenten van de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) worden gescreend door Oefentherapie studenten. De ALO’ers voeren verschillende oefeningen uit en de oefentherapeuten observeren hoe zij dit doen. Aan de hand van deze observaties krijgen de ALO’ers een specifiek beweegadvies mee dat op hen is afgestemd. Dit is bedoeld om hen te helpen hun beweeggedrag aan te passen, zodat ze blessures die ze mogelijk oplopen tijdens de opleiding zelf kunnen voorkomen. Deze screening is onderdeel van een onderzoek.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 29 april 2021