HAAL MEER UIT JE OPLEIDING

Oefentherapie

Meer uit jezelf halen tijdens je opleiding? Volg een internationale minor, ga in het buitenland studeren of kies voor honoursonderwijs.

Internationaal

Tijdens de opleiding zijn er verschillende mogelijkheden om internationaal te studeren:

• volg de de internationale minor Global Health;
  • volg in het buitenland een minor op het gebied van gezondheid en welzijn;
  • help bij internationale congressen;
  • loop stage in het buitenland (bijvoorbeeld: Zuid-Afrika of Nicaragua) .

International Office

Voor meer informatie kun je terecht bij het International Office van faculteit Gezondheid. Zij kunnen je helpen bij de voorbereiding en adviseren rond praktische zaken. Het International Office onderhoudt contacten met partners in Europa die het je makkelijker maken om een buitenlandverblijf te regelen. Ben je een ondernemende student, dan is een buitenlandervaring misschien wat voor jou. Instromen in de minor Global Health of het volgen van een minor in het buitenland kan via de HvA.

Versneld programma

Heb je al eerder aan het hoger onderwijs gestudeerd of heb je al relevante werkervaring opgedaan? Dan kun je bij de opleiding Oefentherapie nagaan of je in aanmerking komt voor deelname aan een versneld programma. Oefentherapie biedt twee mogelijkheden om de opleiding versneld te doorlopen: een versneld programma voor jaar 1 en 2 en een versneld programma voor jaar 3 en 4. Bekijk het versneld programma.

Honours modules

Voor ambitieuze studenten die extra uitdaging willen naast hun studie, wordt honoursonderwijs aangeboden. Honoursonderwijs biedt volop mogelijkheden om je talenten te ontdekken en je kennis over brede maatschappelijke gezondheidsvraagstukken verder te ontwikkelen. Tijdens de verschillende modules verdiep je je samen met studenten van andere opleidingen in verschillende thema’s.

De Honours Talent Module is een module die faculteitsbreed wordt aangeboden voor eerstejaars studenten die zich willen oriënteren en onderzoeken of het honoursonderwijs bij hen past. De module bestaat uit vier thema's:

• Persoonlijk Leiderschap;
  • Maatschappelijk Ondernemen
  • Gezondheid & Wetenschap
  • Geneeskunde

Als je start met de opleiding in studiejaar 2020-2021 is inschrijven voor deze module mogelijk vanaf oktober 2020 via SIS.

De Honours Modules hoofdfase 1 worden aangeboden aan tweedejaars studenten. Deze modules zijn juist voor de studenten die meer willen en kunnen dan in het reguliere onderwijsprogramma mogelijk is. De volgende modules worden aangeboden:

• Honoursprogramma Geneeskunde;
  • Honours Module Gezondheid & Wetenschap Honours Module Maatschappelijk ondernemen.

Meer informatie over honours onderwijs krijg je tijdens je opleiding en vind je op MijnHvA.

De Honours Modules hoofdfase 2 en 3 worden faculteitsbreed aangeboden in het derde en vierde jaar en kunnen worden gevolgd naast het reguliere onderwijs. Voor deze modules zijn instroomeisen en selectieprocedures vastgesteld. Mogelijkheden zijn:

• Honoursprogramma Geneeskunde
  • Honours Module Gezondheid & Wetenschap