Hogeschool van Amsterdam

Oefentherapie

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Log in met je HvA-ID en vind je rooster, info over je vakken, cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding met praktische informatie over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Bij de opleiding Oefentherapie wordt gebruik gemaakt van online studiemateriaal met behulp van de BSL Academy Oefentherapie 1e jaar HvA 2019 - 2020. De BSL Academy is een online leeromgeving en biedt je altijd en overal toegang tot de actuele BSL collectie leermiddelen, met theorie, video’s en toetsen.

Met de BSL Academy kun je:

  • studeren waar en wanneer je maar wilt
  • je goed voorbereiden op tentamens door middel van toetsen
  • effectief zoeken in alle digitale boeken en andere leermiddelen

Je kunt de BSL Academy Oefentherapie 1e jaar HvA 2019-2020 kopen voor € 174,-  per licentie voor 1 jaar. Hiermee bespaar je veel geld in vergelijking met het aanschaffen van de papieren boeken.

Let op: het is vanuit de opleiding niet verplicht om de studieboeken via de BSL Academy aan te schaffen.

Wat moet je doen?

Om toegang te krijgen tot de BSL Academy moet je deze aanschaffen in de BSL shop. Na aankoop krijg je direct je activatiemail en kun je aan de slag.

Koop hier de BSL Academy Oefentherapie 1e jaar HvA 2019-2020

15% korting op een studieboek

Onderstaand boek staat op je boekenlijst, maar is niet beschikbaar via de BSL Academy. Je kunt het daarom met korting bestellen in de webshop van BSL:

  • Prometheus Algemene anatomie en bewegingsapparaat (ISBN 9789036815383)

Bestel het boek gelijktijdig met de BSL Academy via bovenstaande bestellink. In het veld ‘kortingscode invoeren’ vul je deze code in: BSL-Academy-2019

Boekenlijst opleiding Oefentherapie studiejaar 2019-2020

Niet alle verplichte studieboeken van de boekenlijst zijn van de uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum (BSL) en zijn daarmee niet via de BSL Academy beschikbaar. De totale boekenlijst van de Propedeuse is op de website van Studystore te vinden. Via de website van Studystore kun je zien welke via de BSL Academy digitaal beschikbaar worden gesteld en welke boeken je aanvullend moet aanschaffen.

Software

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Via SURFspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smart phones.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart voor 9 augustus aanvraagt, ontvang je deze in de week van 18-22 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan tussen 9 augustus en 13 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie. De locatie van jouw servicebalie vind je in de A-Z-lijst onder ‘Servicepunten en klantenbalies’.

De groepsindeling wordt uiterlijk 29 augustus 2019 bekendgemaakt via deze pagina. Vanaf dat moment kun je ook je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 2 september. In je rooster kun je zien hoelaat en waar je aanwezig moet zijn. 

In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Je eerste dagen bij de HvA

Introductieweek faculteit Gezondheid

De faculteit Gezondheid heeft een eigen introductieweek voor studenten die starten met de opleiding Ergotherapie, Fysiotherapie, HBO-Verpleegkunde of Oefentherapie. 

Meer informatie over de introductieweek van de faculteit Gezondheid is hier te vinden. 

HvA Introductieweek

De HvA Introductieweek is dé introductie voor eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam. In deze week maak je kennis met de HvA, met je medestudenten en het studentenleven in Amsterdam!

Meer informatie over deze activiteiten kun je (binnenkort) vinden op de HvA introductiepagina.

 

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 2115 5262
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de social media:

Locatie

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 30 augustus 2019