Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Oefentherapie

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2020 voor studiejaar 2020-2021. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

De studiekeuzecheck geeft je de kans om voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. Zonder deelname kun je niet starten met de opleiding. 

De studiekeuzecheck bestaat uit een dagdeel op de opleiding waar je een theorie- en een praktijkles volgt en een kennistoets maakt. Ter voorbereiding op de studiekeuzecheck bestudeer je thuis literatuur en maak je een voorbereidende opdracht. 

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken na de studiekeuzecheck een studiekeuzeadvies. 

Hoe meld ik me aan voor de studiekeuzecheck?
 

  • Schrijf je tussen 1 oktober 2019 en 1 mei 2020 in voor de opleiding in Studielink.
  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Deze e-mail bevat een link naar een korte vragenlijst en een datumprikker.
  • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Zie het kopje Data studiekeuzecheck hieronder voor de data waarop de studiekeuzecheck wordt georganiseerd.
  • Ben je te laat met aanmelden voor de studiekeuzecheck? Dan wordt je inschrijfverzoek voor de opleiding afgewezen. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Zorg dus dat je je tijdig aanmeldt voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Er zijn twee data beschikbaar waarop je kunt deelnemen aan de studiekeuzecheck: 

  • Dinsdag 9 juni 2020
  • Donderdag 25 juni 2020

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf 15 januari 2020 begint de HvA met het per e-mail versturen van de uitnodigingen voor de studiekeuzecheck. In de e-mail vind je meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van de beschikbare data. 

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

De dag van de studiekeuzecheck bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een hoorcollege (50 minuten)
  • Een meerkeuze kennistoets (30 minuten)
  • Een praktijkles (50 minuten)
  • Afronding en vragen (20 minuten)

Op de studiekeuzecheckdag volg je een hoorcollege en krijg je een praktijkles. Daarnaast krijg je een meerkeuzetoets over de behandelde stof en word je geobserveerd tijdens de praktijkles, zodat je een eerste indruk krijgt hoe het toetsen bij ons op de opleiding gaat. Het programma duurt ongeveer 3 uur. 

De voorbereiding op de studiekeuzecheck bestaat uit een voorbereidende opdracht en literatuur die je moet bestuderen. De voorbereiding neemt ongeveer 3 uur in beslag.

Neem de voorbereidende opdracht ingevuld en uitgeprint mee naar de studiekeuzecheck. De opdracht wordt besproken in het hoorcollege en wordt meegenomen bij het bepalen van je studiekeuzeadvies.

Meer informatie over de voorbereiding vind je in de e-mail die je twee weken voor de door jou gekozen datum ontvangt.

Binnen twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had.

Het studiekeuzeadvies is gebaseerd op de resultaten van de voorbereidende opdracht, de theorietoets en je inzet in de praktijkles. Je krijgt een positief advies als je voor minimaal twee van de drie onderdelen een voldoende haalt. Als je voor meer dan één onderdeel een onvoldoende haalt, krijg je een negatief advies om te starten met de opleiding.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 8 januari 2020